Anahtar Kelimeler: Polisimiz 170 yaşında

Polisimiz 170 yaşında

Polisimiz 170 yaşında

Polisimiz 170 yaşında

 

170 yıllık çınar!

Türk Polis Teşkilatı'nın 170. kuruluş yıldönümü Kırıkkale'de coşkuyla kutlandı. Hafta boyunca devam eden etkinliklerin finali dün Cumhuriyet Meydan'ında yapıldı. Törende konuşma yapan Vali Ali Kolat Polislerin halkın için çalıştığını ifade etti.

Kutlama töreni yapıldı

Tören Atatürk anıtına Emniyet Müdürlüğü ve Polis Okulu çelenklerinin sunumu ile devam eden etti. Hafta boyunca devam eden etkinlikler kapsamında hava şartları dolayısıyla dün yapılması planlanan bazı etkinlikler yapılamadı. Emniyet müdürlüğü içerisinde devam eden programda sergi açılışı yapıldı. Türk Polis Teşkilatının 170. kuruluş yıldönümünü kutlamanın mutluluğunu ve gururunu yaşandığını ifade eden İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Türk polisi. Çağdaş ülkelerin kullandığı araç-gereç ve yöntemleri kullanmayı kendine amaç edinmiş, dünyada ortaya çıkan gelişmelere bağlı olarak milletimizin değişen beklentilerine cevap vermek için sürekli kendini yenilemiştir.  Emniyet teşkilatımız, toplumda huzur ve düzeni sağlama, vatandaşın can ve mal güvenliğini koruma, kanun hâkimiyetini ve devlet otoritesini sağlama gibi çok önemli ve hayati görevleri üstlenmiştir. Bizler bu görevi yerine getirirken, içinde hareket eden bir kurum olduğumuzu asla unutmuyoruz. Hukuk devletinde polis adalete dayalı bir kuvvettir. Onun için zalim değildir. Adaletlidir. Korkulan değil, güvenilen bir güçtür” diye konuştu.

Asıl başarı halkımızın

Teşkilat olarak başarıların devam ettirmek için, halkın güven desteğine ihtiyaç olduğunu hiç bir zaman unutmadıklarını ifade eden Onar, Günümüzde çağdaş polislik, yakalanan suçlu oranı ile değil, halkla geliştirilen ilişkilerin niteliği, halka verilen güven duygusu ve suçu önleme sorumluluğuna halkın katılımını sağlama oranı ile ölçülür. Bu bilinç içerisinde teşkilatımızın görevini en iyi şekilde yerine getirdiğine yürekten inanıyorum. Teşkilatımızca son yıllarda gerçekleştirilen çağdaş atılımların, olayları önlemede olumlu katkıları görülmeye başlanmıştır. Ama asıl başarı. Halkımızın, devletten daha büyük güç yoktur" inancıyla bizlere güvenerek, suçların ve suçluların bildirilmesi ve belirlenmesinde yardımcı olmasıyla gerçekleşecektir” şeklinde konuştu.

Halk polisin yanında

Kırıkkale'de polis halkın güvenini kazanan bir kuruluş olduğunu ifade eden Vali Ali Kolat, Polislerimiz halkımızın güvenliği için gece, gündüz demeden çalışıyor. Hafta dolayısıyla da Kırıkkale'de de çeşitli etkinlikler düzenlendi bizde bugün sergimizi açtık ve halkımız sergimizi ziyaret ediyor. Kırıkkale halkı her zaman polislerimizin yanında. Bende bu hafta dolayısıyla  şehit polislerimiz Allahtan rahmet diliyorum. Gazi polislerimize de uzun ömürler diliyorum” dedi

Yeni araçlar hizmete

Konuşmaların ardından ise protokol üyeleri polis haftası dolayısıyla okullarda düzenlenen  resim, şiir ve çeşitli dallarda dereceye giren öğrencilere hediyeleri veriydi. Daha sonra ise emniyet müdürlüğünde düzenlenen resepsiyona geçildi. Resepsiyonun ardından ise emniyet müdürlüğüne alınan yeni araçlar hizmete açıldı.



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli