Anahtar Kelimeler: Program Yapıldı

Program Yapıldı

Program Yapıldı

Program Yapıldı

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Podium AVM'de Engelliler Destek Programı'nın (EDES) ilk toplantısını gerçekleştirdi. Engelliler hakkında vatandaşı bilinçlendirmenin ele alındığını belirten İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş, engelliliğin nedenleri ve önlenmesine yönelik eğitimlerin yapılacağını söyledi.

Geniş Katılım Oldu

Podium AVM'de gerçekleştirilen Engelliler Destek Programı'na (EDES) Vali Yardımcısı Ayhan Özkan, Hastaneler Birliği Gene Sekreteri Mustafa Boyabatlı, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun, sağlık çalışanları ve vatandaş katıldı. EDES  programının açılış konruşmasını İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş yaptı. Güngüneş yaptığı konuşmada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Engelliler Destek Programı (EDES) kapsamında, Müdürlüğümüz Proje Ofisi tarafından hazırlanarak sunulan ‘Kırıkkale Engelli ve Riskli Yenidoğan Profili' adlı proje desteklenmeye değer bulunarak hibe almaya hak kazanmıştır. Proje kapsamında hedef grup olarak belirlediğimiz ilimizdeki genç kızlara, evli ve çocuk sahibi kadınlara özellikle engelli bebeğe sahip anneler ile hamile kadınlara ulaşılacaktır. Ayrıca proje uygulama süresi boyunca ilimizde gerçekleşen "Engelli ve Riskli Yenidoğan Sayısı" tespit edilerek bu alanda yapılacak bilimsel çalışmalara kaynak oluşturacaktır. Hedef gruba engelliğin nedenleri ve önlenmesine yönelik eğitimler verilecektir” ifadelerini kullandı.

Engelli Duyarlılığı Artacak

Güngüneş konuşmasının devamında ise Yapılacak bu eğitimlerde ‘Bilinçli Annelik İle Sağlıklı Nesiller' in olabileceğinin vurgusu yapılarak bilgili ve bilinçli bir kadın nüfus yaratılacaktır. Böylece engelli doğumları azaltılmaya çalışılacaktır. Engelli ve riskli yenidoğan bebeklerin takibinde kurumsal sorumluluk ve görev çerçevesinde hareket edilerek hatalar en aza indirilmeye ve bebeklerde oluşabilecek sekeller önlenmeye çalışılacaktır. Bebek ölümlerini azaltmaya yönelik çalışmalara da büyük bir katkı sağlanacaktır. Proje ile başlatacağımız kamusal bilgilendirme ve bilinçlendirme hareketi ile toplumda engelli duyarlılığı arttırılacaktır. Proje Koordinatörü: Fatih Tekel, Proje Ortakları:  Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü, Kırıkkale Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, EDES Destek Tutarı: 41.946 TL Müdürlüğümüz aynı zamanda Kırıkkale il Milli Eğitim Müdürlüğü`nün Engelliler Destek Programı (EDES) kapsamında hazırlamış olduğu ‘Örgün Eğitimde Engelli ve Kronik Hasta Haritasının Çıkarılması' projesinin de yerel ortağı olarak kurumun çalışmalarına katkı sağlayacaktır” dedi. Güngüneş'in ardından Dr. Ayşegül Alpcan proje hakkında sunum yaparak, katılımcılara bilgiler verdi.



  • Salı 10.9 ° / 7.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 14.5 ° / 6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 10 ° / 6.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu