Anahtar Kelimeler: Protokol imzaladılar

Protokol imzaladılar

Protokol imzaladılar

Protokol imzaladılar

Sanayi ve Akademi buluşması

Akademik eğitim ve öğretim alanında çeşitli çalışmalara imza atan Kırıkkale Üniversitesi, beş sanayi kuruluşuyla protokol imzaladı. İmzalanan protokol kapsamında beş sanayi kuruluşu arasında, eğitim ve araştırmaya ilişkin çeşitli çalışmalar yapılacak.

HUSUSLAR ÖNGÖRÜLÜYOR

Kırıkkale Üniversitesi ile beş sanayi kuruluşu arasında, eğitim ve araştırmaya ilişkin işbirliğini içeren protokoller Rektörlük Senato Salonu´nda imzalandı. Protokollerle; lisansüstü eğitime yönelik tez ve proje çalışmalarının gerçekleştirilmesi, Üniversitemizin altyapısı kullanılarak ar-ge faaliyetleri yürütülmesi, lisans üstü öğrencilerin firmalarda kısmi zamanlı olarak çalışmasına imkan verilmesi, Üniversite-Sanayi işbirliği çerçevesinde, Üniversitemizin laboratuvar ve teçhizatları kullanılarak araştırma yapılmasına imkan verilmesi gibi hususlar öngörülüyor.

KAPSAMLI BİLGİYE ULAŞACAK

Üniversite tarafından kurulan Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) platformu kapsamında imzalanan protokol ile öğrencilerin mesleklerini uygulama alanında hem de gelecekte istihdam amacıyla bilgi sahibi olacaklar. Gerekli araştırmaların yapılması sonucunda üniversite öğrencisi, okuduğu bölüm hakkında daha kapsamlı bilgiye ulaşacak. Sanayici de, imzalanan protokol ile hem bilgi tecrübesi olan hem de uygulama alanında tecrübe sahibi olan kişilere istihdam hakkı açacak.

BİLGİ VERİLDİ

İmza töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, ?İlk geldiğimizde Kırıkkale Üniversitesi çalışmalarına sanayi-sektör bazlı sürdürecek demiştik. Bunlardan birisi de uygulanabilir ve projelere yönelik, ülkemizin geleceğine yönelik çalışmalar yapacağımızı söylemiştik. Her üç ayda bir basın toplantısı yaparak bu çalışmalar hakkında bilgilendirme yapıyoruz. Yaptığımız çalışmaların ilk adımını da atmış bulunuyoruz? ifadelerini kullandı.

HAYIRLI UĞURLU OLSUN

5 firma ile protokol imzalayacaklarını söyleyen Rektör Aslan, ?Buraya gelen sanayici dostlarımıza teşekkür ediyoruz. Bu çalışmalarımız önemli bir adım. Bugün burada yapacağımız iş başlatacağımız projeler yüksek teknolojik bakımdan ülkemize faydalı olacaklardır. Bugün burada yapacağımız protokol çerçevesinde atacağımız adımlar, yarın büyük adım atmamıza neden olacaktır. Hepimize hayırlı uğurlu olsun? dedi.

 FIRSATLAR GEREKİYOR

Protokol törenine katılan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Varlı ise yaptığı konuşmada, ?Kırıkkale Savunma Sanayi Sanayisinin bel kemiği. Burada da savunma sanayisine katkı sağlayacak firmalar var. Savunma sanayisine katkı sağlayacak firmaların Kırıkkale Silah Organize Sanayi Bölgesine yatırım yapmaları için fırsatlar gerekiyor. Bunu da başaracağımıza inanıyoruz. Yapılan protokol ülkemize ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum? şeklinde konuştu.Konuşmaların ardından Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan ile Bahadır Kimya, Yalçın akü, Er Döküm, Ankara Yem ve Ece Banyo firmalarının sahipleri ve temsilcileri iş birliği protokolünü imzalayarak hatıra fotoğrafı çektirdiler.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli