Anahtar Kelimeler: Protokol imzalandı

Protokol imzalandı

Protokol imzalandı

Dünyanın farklı coğrafyalarındaki kardeş üniversitelerle proje bazlı çalışmalara imza atan Kırıkkale Üniversitesi ile Azerbaycan Teknik Üniversitesi arasında ikili iş birliği toplantısı yapıldı.

ÇEVRİM İÇİ TOPLANTI YAPILDI

Türkiye ve Azerbaycan Milli Marşlarının okunması ile başlayan program, açılış konuşmaları ile devam etti. Çevrim içi gerçekleşen toplantıya Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Başalan, Prof. Dr. Erol Yılmaz ve Prof. Dr. Sedat Aktan, Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Şevket Evci, Dış İlişkiler Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Başer, Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Sorumlusu Öğr. Gör. Göksun Ünlü katıldı. Azerbaycan Teknik Üniversitesi’nden ise toplantıya Rektör Prof. Dr. Vilayet Veliyev, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sübhan Namazov ve Prof. Dr. Fariz Mammadov, Uluslararası İlişkiler Ofis Başkanı Dr. Orhan Vatankhan, Üniversite Sanayi İşbirliği ve Ömür Boyu Eğitim Merkezi Müdürü Dr. Aynura İsmayılova, Araştırma ve Geliştirme Departmanı Müdürü Dr. Bahtiyar Badalov ve Uluslararası Ofis Uzmanı Dr. Manzar Mammadli katıldı.

 

KIRIKKALE ÖNEMLİ

Azerbaycan Teknik Üniversitesi’nin tarihçesini anlatan, akademik birimleri hakkında bilgi veren Azerbaycan Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vilayet Veliyev, KOSGEB, Ticaret Odaları, TEİ, ASELSAN, HAVELSAN ve TUSAŞ olmak üzere Türkiye’deki birçok kurum ve üniversite ile çalışmalar, görüşmeler yaptıklarını ve çok güzel neticeler aldıklarını ifade etti. Rektör Prof. Dr. Vilayet Veliyev, konuşmasında “Çok güzel bir toplantı olduğunu düşünüyorum. Hepimiz adına hayırlı olmasını dilerim. Kırıkkale, savunma sanayisiyle ön plana çıkan bir şehir. Kırıkkale Üniversitesi de yapmış olduğu proje bazlı protokollerle savunma sanayi alanında önemli çalışmalar yapan, çalışmalara destek veren bir üniversite. Azerbaycan Teknik Üniversitesi olarak bizler de Mühendislik alanında önde gelen bir üniversiteyiz. Savunma sanayi ve biyomühendislik başta olmak üzere farklı alanlarda sizlerle akademik çalışmalar, proje bazlı iş birliği çalışmaları yapmak isteriz” ifadelerine yer verdi.

 

KARDEŞ ÜLKEMİZ

Türkiye ve Azerbaycan’ın her zaman birbirine yardım eden, kardeş ülkeler olduğunu belirten Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, ‘’Kıymetli Azerbaycan Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vilayet Veliyev ve ekibine, kardeş ülke can Azerbaycan’a Türkiye’den sevgi ve selamlarımı iletiyorum. Rektör Hocamıza ben bundan sonra ‘Gardaşım’ diye hitap etmek istiyorum. Bundan sonraki süreçte çalışmalarımızı ‘Tek Millet, İki Devlet’ şiarıyla milletimize faydalı olmak için yapacağız. Özellikle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in ortaya koymuş oldukları irade çerçevesinde Can Azerbaycan’la geçmişten bugüne çok iyi ilişkilerimiz ve iş birliklerimiz var. Sadece ticari ve askeri değil. Aynı zamanda eğitim alanında da işbirliklerimiz var. Üniversitemiz ve Azerbaycan Teknik Üniversitesi sanayiyle, sektörle iç içe olup, birlikte projeler üretebilir. Karşılıklı olarak bilgi ve tecrübe aktarımını önemli buluyorum. 

 

 

Savunma sanayilerimizin dünya standartlarında başrol olması konusunda katkı sunabiliriz. Muhterem Cumhurbaşkanlarımızın yapmış olduğu girişimler sonucu hayata geçirilen Türk Devletleri Teşkilatı da Üniversitemiz için önemli. Türk Devletleri Teşkilatı’ndaki diğer kardeş ülkelerimizle de iş birliğimizi geliştirmek istiyoruz. Türk Devletleri Teşkilatı’nın önemini ve yaptığı çalışmaları paydaşlarımıza taşımalıyız. Azerbaycan Teknik Üniversitesi ile kuracağımız ilişkileri uluslararası ilişkiler olarak görmüyorum. Aynı milletin insanı olduğumuz için ev içi çalışmalar olarak görüyorum. İkili iş birliğimizin eğitim, öğretim, araştırma ve şirketlere vereceğimiz desteklerle endüstriyel gücümüzü diğer ülkelere gösterme anlamında önemli olduğunu düşünüyorum. Olumlu yaklaşımlarından dolayı Prof. Dr. Vilayet Veliyev ve ekibine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

DAVET YAPILDI

İkili iş birliği anlaşmasını imzalamak üzere Azerbaycan Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vilayet Veliyev’i Kırıkkale’ye ve Kırıkkale Üniversitesine davet eden Rektör Aslan, önümüzdeki bir yıllık iş planının hazırlanması ve çalışmalara hızla başlanmasını istediğini dile getirdi. Gerçekleşen toplantı ve yapılacak çalışmalarla ilgili duyduğu memnuniyeti ve heyecanını dile getiren Prof. Dr. Vilayet Veliyev, Rektör Aslan’a teşekkür etti. Toplantı, katılımcıların Üniversiteler arasında yapılabilecek çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunması ve iş birliğine yönelik iyi temennilerinin dile getirilmesiyle sona erdi.



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı