Anahtar Kelimeler: Rapor bilgisi verildi

Rapor bilgisi verildi

Rapor bilgisi verildi

Kırıkkale Üniversitesi Kalite Koordinatörlüğü tarafından 2022 Yılı Kurum İç Değerlendirme Raporu (KİDR) hazırlama çalışmaları hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

GENİŞ KATILIM OLDU

Kalite Yönetim Temsilcisi ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Başalan Başkanlığında yapılan toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Yılmaz, Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Şevket Evci, Kalite Koordinatör Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Adem Pehlivanlı ve Dr. Öğr. Üyesi İdris Çakıroğlu,  Kalite Komisyonu üyeleri ve Kalite Alt Komisyonları üyeleri ile Kalite Koordinatörlüğü personeli katıldı.

 

SÜREÇ BAŞLIYOR

Açılış konuşmasını yapan Kalite Yönetim Temsilcisi ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Başalan, “2022 yılının Kurum İç Değerlendirme Raporunun hazırlanması sürecine bu toplantı ile başlamış oluyoruz. Birçok birimimiz kendi akreditasyon programları için öz değerlendirme raporlarını hazırlıyorlar. Komisyonlarda bulunan üyelerin %80’i 2021 yılı Kurum İç Değerlendirme Raporunu hazırlayan ekipten oluşuyor. O yüzden hazırlarken çok zorlanmayacağımızı ümit ediyorum. Birimlerimize ait bilgileri en doğru şekilde elde etmek için daha önceki yıllardaki ekiplerimizi güncel tutmaya çalışıyoruz ve farklı birimlerden temsilcileri komisyonlarımıza katarak süreci sağlıklı bir şekilde yürütmeyi amaçlıyoruz. 

 

KALİTE STANDARTLARI

Kalite konusunda Türk Standartları Enstitüsü’ne (TSE) ve Yükseköğretim Kalite Kurulu’na (YÖKAK) karşı sorumluluklarımız var. TSE ISO 9001 ve ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi ve Kalite Yönetim Sistemi sertifikalarının yenilenmesi ve takip tetkikleri için çalışmalar sürdürüyoruz. Bugün YÖKAK’a karşı sorumluluğumuzu yerine getirmek amacıyla toplandık. Bu sene hazırlanan Kurum İç Değerlendirme Raporumuz tatmin edici olursa 31 Mart tarihinde Kurumsal Akreditasyon Programı sürecine başlamayı amaçlıyoruz.

 

BAŞARILAR DİLEDİ

Nasıl Veteriner, İslami İlimler, Tıp, Diş Hekimliği, Spor Bilimleri, Mühendislik ve Mimarlık Fakültelerimiz bireysel olarak lisans öğretim programlarının akreditasyon süreçlerini yürütüyorlarsa biz de üniversite olarak kurumsal akreditasyon programına dahil olabiliriz. Kurumsal Akreditasyon Programı’na (KAP) kabul edilebilmek için Kurum İç Değerlendirme Raporu büyük önem taşıyor. Çünkü YÖKAK İzleme ve Değerlendirme Takımı ilk olarak Kurum İç Değerlendirme Raporu’na bakıyor. Kurum İç Değerlendirme Raporu’na ek olarak bir de verilerin sayısal olarak ifade edildiği gösterge raporumuz var. Rektör Hocamız kalite çalışmalarına büyük önem vermektedir. Türkiye’deki 207 üniversitenin Kurum İç Değerlendirme Raporları kamuya açık bir şekilde YÖKAK’ın sayfasında ilan ediliyor. Bugün Kurum İç Değerlendirme Raporu Hazırlama Kılavuzu’nu (Sürüm 3.1) birlikte gözden geçireceğiz. Ondan sonra hemen alt komisyonlarımız çalışmaya başlayacak. Hepinize başarılı çalışmalar diliyorum” şeklinde konuştu.



  • Çarşamba 23.5 ° / 16.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu