Anahtar Kelimeler: Renkli resepsiyon

Renkli bir resepsiyon

Renkli bir resepsiyon

RESEPSİYON DÜZENLENDİ

 

Vali Bülent Tekbıyıkoğlu ve eşi Arzu Tekbıyıkoğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Programı kapsamında resepsiyon verdi. Resepsiyona katılan tüm davetlileri karşılayan Vali Tekbıyıkoğlu ve eşi Hanımefendi Arzu Tekbıyıkoğlu, kabul töreni boyunca tüm davetlilerle yakından ilgilendi.

RESEPSİYON DÜZENLENDİ

Resepsiyonda bir konuşma gerçekleştiren Vali Tekbıyıkoğlu sözlerine, Cumhuriyet'imizin kuruluşunun 98. yıl dönümünü kutlayarak başladı. Tarihin bizi Çin kalabalığının yanında ortaya çıkardığını, Çin baskısının yanında kıtlık ve kuraklık nedeniyle o coğrafyadan ayrılmak zorunda kalarak batıya doğru göç ettiğimizi aktaran Vali Tekbıyıkoğlu, batıya doğru göç ederken de çok zorluklar yaşandığını vurguladı.Göç esnasında İslam ile şereflendiğimizi aktaran Vali Tekbıyıkoğlu “Ecdadımız bu vatanı kurmak için çok çaba sarf etti. Yurtsuz kaldık, vatansız kaldık ve en sonunda Anadolu’nun kenarından bir parça tuttuk.

İSLAM’LA ŞEREFLENDİRDİK

O zaman ki büyük devlet Bizans’ın başındaki Romen Diyojen 300 bin kişilik büyük bir ordu ile Anadolu’ya, bizim üzerimize bir sefer düzenledi. Sultan Alparslan Şam’daydı ve “Beni çiğnemeden milletimi çiğneyemezsiniz “diyerek Malazgirt’e geldi.300 bin kişilik ordu ile 50 bin kişilik ordu savaştı ve mukaddes bir zafer elde edildi. Anadolu’nun kapıları açıldı ve biz bu toprakları vatan ettik.15 yıl içerisinde İznik’e kadar geldik. Akabinde bizim medeniyet silsilemizin en büyük mücevheratı olan Osmanlı Devletini kurduk. İlimde, fende, teknolojide ilerdeydik. Üç kıtada topraklar fethettik. Hak götürdük, adalet götürdük, izzet götürdük, İslam’ı götürdük, insanları İslam ile şereflendirdik “ dedi. e Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kırıkkale'nin ikinci doz aşı oranında yüzde 75'in üzerine çıkarak mavi kategoriye geçtiğini bildirdi. Eşiyle birlikte resepsiyona katılan Vali, günün anlam ve önemini belirten mesaj verdi ve davetlilerle resim çektirip pasta kesti.



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı