Anahtar Kelimeler: Sadece hamsi

Sadece hamsi yok!

Sadece hamsi yok!

Sadece hamsi yok!

Rize tanıtımı yapılıyor

ANKARA Rizeliler Derneği ile Kırıkkale Belediyesi, Cumhuriyet Meydanı´nda 4 gün sürecek ve yaklaşık 3 ton hamsinin vatandaşlara ücretsiz dağıtılacağı Hamsi Şöleni´nin startını verdi.

HAMSİ ŞÖLENİ YAPILIYOR

ANKARA Rizeliler Derneği ile  Kırıkkale Belediyesi, Cumhuriyet Meydanı´nda 4 gün sürecek ve yaklaşık 3 ton hamsinin vatandaşlara ücretsiz dağıtılacağı Hamsi Şöleni´nin startını verdi.  Ankara Rizeliler Derneği Başkanı İdris Kansızoğlu,  Rize´yi bu kez  Kırıkkale´de 4 gün süreyle tanıtacak olmanın heyecanını yaşadıklarını belirterek, vatandaşları hamsiye doyuracaklarını söyledi. Vatandaşlar, ekmek arası hamsi için uzun kuyruk oluşturdu. Hamsi Şöleni´nin açılışına  Kırıkkale Valisi M.  İlker Haktankaçmaz, Belediye Başkanı  Mehmet Saygılı,  Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak, Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, İl Genel Meclisi Başkanı Murat  Çaykara, il müdürleri,  Ankara Rizeliler Derneği Başkanı İdris Kansızoğlu,  Kırıkkale Karadenizliler Derneği Başkanı Sedat Kaygusuz,  Bahşılı Belediye Başkanı  İbrahim Uyar ile birlikte vatandaşlar katıldı.

RİZE TANITIMI

Hamsi Şöleni ile  Karadeniz´in hamsi kızartması, hamsi mıhlaması, kara lahanası, mısır ekmeği, laz böreği ve çayını tanıtılacaklarını belirten İdris Kansızoğlu, "Hamsi şölenlerimiz  Türkiye´de devam ediyor. Başlangıcını  Ankara´da  Keçiören ve  Yenimahalle´de yaptık. Daha sonra  Kırıkkale´de Belediye ve Karadenizliler Derneğimiz ile beraber yaptık. Hamsi Şöleni ile Rizemizi dünyaya tanıtacağız. Rizemiz zaten  Türkiye´ye sığmıyor, dünyaya tanıtmaya devam ediyoruz. 22 tane metropol ilimiz var. Rizemizin hamsisini, buğulamasını, kara lahanasını, özellikle ÇAYKUR´umuzun çayını  Kırıkkale´ye tanıtmaya geldik. Gösterilen ilgiden çok memnunuz,  Kırıkkale halkına teşekkür ediyorum" dedi.

İKRAMDA BULUNULDU

Cumhuriyet Meydanı´ndaki Hamsi Şöleni´nin ardından açılan stantları gezen protokol, ´hayırlı işler´ dileğinde bulundu. Rizeliler Derneği tarafından vali ve beraberindekilere hamsi ile birlikte  Karadeniz yöresine özgü ürünlerinden oluşan ikramda bulunuldu. Vali Haktankaçmaz ve Belediye Başkanı  Mehmet Saygılı, pazar gününe kadar devam edecek Hamsi Şöleni´nin kente ayrı bir renk getireceğini söylediler. Ücretsiz dağıtılan ekmek arası hamsi ve çay ikramı için vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. Fuarda sadece Hamsi etkinliği yapılmıyor. Yöresel ürünler hem tanıtılıyor hem satışı yapılıyor. Vatandaşların ilgisi ise bir hayli yüksek. 



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli