Anahtar Kelimeler: Şafağın sökmesi yakındır

?Şafağın sökmesi yakındır?

?Şafağın sökmesi yakındır?

?Şafağın sökmesi yakındır?

Çakır, adli yıl için konuştu

Kırıkkale Adliyesinde 2016-2017 Adli Yıl Açılış Töreni düzenlendi. Adli yıl açılışında konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Kasım Tüten 15 Temmuz darbe kalkışmasına dikkat çekerek ?Büyüklerin bir sözü vardır. ´Karanlığın en koyu olduğu dönem, şafağın sökeceği zamandır´ derler. İnşallah ülkemiz, milletimiz ve yargı camiası içerisinde bu böyle olur. Şafağın sökmesi yakındır diyelim? diye konuştu.

ADALETLİ BİR YIL TEMENNİSİ

Kırıkkale Barosu tarafından 2016-2017 Adli Yıl Açılışı dolayısıyla tören düzenlendi. Kırıkkale Adliyesi birinci katında düzenlenen törene Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcısı Kasım Tüten, Kırıkkale Barosu Başkanı Erol Çakır, hakimler, savcılar ve avukatlar katıldı. Törende ilk konuşmayı Kırıkkale Barosu Başkanı Yılmaz yaptı. Başkan Yılmaz ? Avukat, hakim, savcı bütün meslektaşlarımız ile vatandaşlarımızın 2016-2017 Adli Yılını, adaletli bir yıl olması, yargının ve meslektaşlarımızın sorunlarının çözülmesi dilekleri ile Kutluyorum. 15 Temmuz hain darbe girişimini bir kez daha lanetliyoruz.

ŞÜKRANLA ANIYORUZ

Bu trajik olayı gerçekleştiren suç örgütünün devletimizin içine Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş temellerinin zayıflatılması ve liyakat sisteminden sapılması sonucunda yerleşe bildiğinin unutulmaması gerektiğinin de altını çiziyoruz. Tekrarlanmasının önlenmesi için bu temellere ve liyakat sistemine sahip çıkılması zorunluluğunu ifade ediyoruz. Görev şehidi meslektaşlarımıza rahmetler diliyoruz. Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ü , devletimizin tüm kurucuları ile göğsünü bizlere siper etmiş şehitlerimizi rahmet ve minnetle, kahraman gazilerimizi şükranla anıyoruz? ifadesini kullandı.

TALİMAT İLE HAREKET EDEN DEĞİL

Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcısı Kasım Tüten de yaptığı konuşmasında ?Ülke olarak 15 Temmuz´da büyük bir badire atlattık. Büyüklerin bir sözü vardır. ´Karanlığın en koyu olduğu dönem, şafağın sökeceği zamandır´ derler. İnşallah ülkemiz, milletimiz ve yargı camiası içerisinde bu böyle olur. Şafağın sökmesi yakındır diyelim. İnşallah yargı kendi yörüngesine tekrar döner. Dönebilmesi için de tüm meslektaşlar olarak, hakimler, savcılar, avukatlar, hukuk camiası olarak bizim elimizden geleni yapmamız gerekiyor. Öncelikle abilerden, ablalardan, By Lock´lardan, örgütten, cemaatten veya başka bir şeyden emir alan değil, veya onların talimatı ile hareket eden değil, hukuka, anayasaya, kanunlara, hukukun evrensel ilkelerine ve öncelikle kendi vicdanına göre karar veren ve dosyasını inceleyen hakim, savcı ve avukatlar eliyle bu karanlıktan çıkmamız gerekiyor. Bir an önce inşallah bunu toparlar, yargıyı kendi yörüngesine, istikametine girdirmiş oluruz? dedi.



  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli