Anahtar Kelimeler: Sağlıkta devrim “e-Nabız”

Sağlıkta devrim e-Nabız”

Sağlıkta devrim  e-Nabız”

Sağlıkta devrim e-Nabız”

Bilgi verildi…

İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun sağlıkta devrim niteliği taşıyan sistem e-Nabız hakkında bilgi verdi. Uzun, Artık tüm vatandaşların laboratuvar tahlillerinden radyoloji görüntülerine, hastane ziyaretlerinden randevu geçmişlerine kadar tüm sağlık kayıtlarına erişebilecekleri, bu kayıtları kendi istekleri doğrultusunda paylaşabilecekleri ve kayıtlarını her zaman yanında taşıyabilecekleri bir sistem hizmete giriyor” dedi.

ÖNEMLİ BİR ÇALIŞMA

Tekrarlayan sağlık harcamalarının önüne geçerek önemli bir tasarruf sağlaması planlanan e-Nabız projesinin, hem yüksek sayıdaki kullanıcı hedef kitlesi, hem de veri büyüklüğü açısından Türkiye´deki en önemli e-devlet projelerinden biri olması hedefleniyor” diyen İl Sağlık Müdürü Dr. Uzun sistem hakkında şu bilgileri verdi:

KİŞİSEL KAYITLAR

Sağlık Bakanlığı´mızın, tüm sağlık kuruluşlarının bilgi sistemlerini birbirine entegre ettiği ve Türkiye´nin öncü iletişim teknolojileri şirketi Türk Telekom´un desteği ile hayata geçen ‘e-Nabız´, vatandaşların kişisel sağlık kayıtlarına, hem kendilerinin hem de dilerlerse ilgili sağlık personelinin erişebilecekleri bir platform olarak hizmet veriyor. ‘e-Nabız´ sayesinde sağlık kurum ve kuruluşlarında gerçekleştirilen tüm tetkik, kontrol ve operasyonlar tek bir veri tabanına kaydediliyor. Vatandaşlar ve Türkiye´nin 81 ilindeki tüm kamu sağlık kuruluşları, kişisel sağlık kayıtlarına erişebiliyor.”

MOBİL UYGULAMA

Bu sayede vatandaşlar istedikleri zaman, aldıkları tedavilerin detaylarını görebiliyor ve yine kendi rızaları doğrultusunda yakınlarıyla ve istedikleri doktorlarla paylaşabiliyor. e-Nabız, tablet bilgisayarlar ve akıllı telefonlar için geliştirilen mobil uygulama ile kolayca kullanılabiliyor, böylece vatandaşlar kendilerine ait tüm sağlık bilgilerini artık yanlarında taşıyabiliyor.”

ANLIK KAYITLAR

e-Nabız, sağlık kuruluşlarında alınan tüm hizmetlere detaylı bir şekilde vatandaşlarımız tarafından erişilmesinin yanı sıra, yine vatandaşlarımızın günlük, saatlik, hatta anlık olarak temel sağlık göstergelerini bizzat kendilerinin kaydedebileceği ve gerektiğinde doktoruna gösterebileceği bir özelliği de içinde barındırıyor. E-Nabız sayesinde, akıllı cihazlardan alınan tansiyon, şeker gibi ölçüm verileri ile bilekliklerden alınan nabız, adım sayısı gibi veriler sağlık profiline kaydediliyor. Bu bilgiler karşılaştırmalı olarak görüntülenebiliyor.”

11 ACİL UYGULAMASI

Vatandaşlarımız sağlık kuruluşlarında aldıkları tüm hizmetleri e-Nabız üzerinden değerlendirebildikleri gibi e-Nabız sisteminin mobil uygulamasında bulunan 112 acil butonunu kullanarak acil durumlarda en hızlı hizmeti alacak. 112 acil butonu vatandaşlarımızın acil durumlarda konum ve sağlık bilgilerini acil servise bildirmelerini sağlayarak hizmetin hızına hız katacak. Engelli vatandaşlarımız için de planlanan uygulama çok yakın zamanda tanıtılacak. Vatandaşlarımızın en gelişmiş güvenlik sistemleriyle korunan sağlık bilgileri, kendi rızaları olmaksızın kimseyle paylaşılmadığı gibi, vatandaşlarımız istediklerinde süreli ya da süresiz profillerini kapatabilecek. Kısacası e-Nabız, Sağlık Bakanlığımız tarafından hem kullanıcısı hem de yetkilisi bizzat vatandaşımızın olacağı bir altyapı ile oluşturulan, sağlıkta devrim niteliği taşıyan bir sistem olarak hizmete kalite ve hız getirecek.” 

NASIL KAYIT OLABİLİRİM?

E-Devlet ile giriş (e-Devlet Şifresi, Mobil imza ve E-imza ile e-Devlet kapısından) giriş ve Aile Hekiminize giderek geçici şifre almak suretiyle https://enabiz.gov.tr web sitesinde giriş yapabilirsiniz.”



  • Salı 10.9 ° / 7.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 14.5 ° / 6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 10 ° / 6.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu