Anahtar Kelimeler: Saman telaşı başladı

Saman telaşı başladı

Saman telaşı başladı

Saman telaşı başladı

Saman yapılıyor

Türkiye´nin önemli tarım bölgelerinden biri olan Kırıkkale´de hububat hasat döneminin başlamasıyla birlikte bölge çiftçisi, hayvanların yem ihtiyacını temini için tarlasındaki sapları balya ve saman yaptırarak depoluyor.

SAMAN SIKINTISI YAŞARDIK

Balışeyh´in Karalı köyü çiftçilerinden Uğur Kazan, tarlalarda hasat sonrası fazlaca sap olduğunu belirterek, kendi hayvanlarının yem ihtiyaçlarını rahatlıkla karşıladıklarını söyledi.Kazan, "Köyümüzde hububat hasat dönemi bir hafta önce başladı. Arpa hasadının tamamlanmasıyla şu an buğdaylarımızın hasadı devam ediyor. Önceki yıllarda kuraklıktan dolayı hasat sonrası saman sıkıntısı yaşardık. Bu yüzden biçilen tarlalarımıza tekrar tırmık çekerek hayvanlarımızın saman ihtiyacını karşılamaya çalışırdık" dedi.

SATIŞA SUNULUYOR

Kazan "Bu yıl bölgemizde son yağışlarla birlikte sıkıntı yaşamadan hasat dönemine girdik. Köyümüz ve yakın çevre köylerimiz kendi hububat alanlarından çıkan sapla kendi hayvanlarının ihtiyaçlarını karşılayabiliyorlar "diye konuştu.Kırıkkale Ziraat odası Başkanı Orhan Öztürk  ise çiftçinin kendi ihtiyacını karşıladıktan sonra ihtiyaç fazlasını ise sattığını belirterek Kırıkkale genelinde samanın kilosunun 14- 15 kuruştan satışa sunulduğu balyanın tanesinin ise 1 lira ile 2 buçuk lira arasında satışa sunulduğu belirtti.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli