Anahtar Kelimeler: Sanayi esnafını ziyaret etti

Sanayi esnafını ziyaret etti

Sanayi esnafını ziyaret etti

Sanayi esnafını ziyaret etti

Esnafların sorunlarını dinledi

Vali'den siteye taşınma açıklaması!

Kırıkkale Valisi Ali Kolat, önceki gün sanayi sitesine giderek burada esnafları ziyaret etti, durumları konusunda bilgiler aldı.

Eski sanayiye ziyaret

Ziyarette, Vali Ali Kolat'ın yanı sıra İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Esnaf ve Sanatkârlar ve Odalar Birliği Başkanı Süleyman Köstekli de bulundu. Eski Sanayi Sitesi hakkında bilgiler veren Oto Sanatkârlar ve Demirciler Esnaf Odası Başkanı Murat Pehlivanlı, Eski Sanayi Sitesinde 2000 esnafın faaliyet gösterdiğini, burada genellikle küçük işlerin yapıldığını söyledi. Ayrıca, esnafın sorunlarına da değinen Pehlivanlı, kalifiye eleman bulmakta çok zorlandıklarını, Çıraklık Okullarında yeterince öğrenci kalmadığını ancak yine de Kırıkkale'nin sanayi ihtiyacını ellerinden geldiğince giderdiklerini ifade etti.

Taşınma açıklaması

Kolat burada yaptığı konuşmada Buranın yeni bir yere taşınmasında yarar var. Güzel bir proje yapılarak daha iyi imkânları olan bir bölgeye taşımak gerekir.  Sanayi esnafı bir il için çok önemli bir görev üstleniyor. İlimizin her türlü sanayi ihtiyacı karşılanıyor. Kırıkkale, gerçekten de her türlü araç bakımını yapan, ileri teknolojiye sahip bir sanayiye sahip. Bu anlamda çok şanslıyız. Hakikaten, her ilde olduğu gibi Kırıkkale'de de çırak sıkıntısı yaşanıyor. Çıraklık Okullarında her branştan eğitim vermek gerekir.

Esnaflardan bilgi aldı

Biliyorsunuz, MKEK ve Devlet Demir Yollarının temelinde çıraklık eğitiminin çok önemi vardır. Organize Sanayi bölgelerinde mutlaka çıraklık okullarının olması lazım. Öğleden önce ders, öğleden sonra ise uygulama yapılarak eğitimin tamamlanması gerekir. Sanayi esnafımızın sorunları bizim sorunlarımız demektir. Her türlü sorununuzla elimizden geldiğince ilgileniyoruz. Ben bu vesileyle buradaki esnafımıza hayırlı ve bol bereketli kazançlar diliyorum” dedi. Daha sonra Vali Kolat ve beraberindekiler, sanayide faaliyet gösteren esnafları gezerek, çalışmalar hakkında bilgiler aldı.



  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli