Anahtar Kelimeler: Sanki yılbaşı

Sanki yılbaşı yok!

Sanki yılbaşı yok!

Sanki yılbaşı yok!

Bu yıl da sakin geçiyor!

ESNAF TEPKİ GÖSTERİYOR!

Kırıkkale`de bu yıl da sakin bir yılbaşı hazırlığı yapılıyor. Yılbaşını andıran fazla bir görüntü yaşanmıyor. Geçenyıl da sakin bir dönem yaşanmıştı ve haberlere konu olmuştu.

YILBAŞI HAZIRLIĞI SAKİN

Kırıkkale´de bu yıl yılbaşı hazırlığının çok sakin geçtiği gözleniyor. Çarşı ve pazarlarda pek hareket yok. Yılın son günlerinde biraz olsun çarşı ve pazarların hareketlendiği gözleniyor. Yeni yılı kutlayacak olan Kırıkkaleliler, birkaç gündür az da olsa yeni yıl hazırlığı yapmaya başladı. Bazı restoranlarda gece programları olacağı duyuruldu. Hindi satışları da durgun. Son güne kadar biraz piyasanın hareketlenmesi bekleniyor. Tek canlılık yılbaşı bileti satanların etrafında gözleniyor.

NOEL´E ALAKASI YOK

Yılbaşı hazırlıkları geçen yıl da çok sakin geçmişti. Son birkaç yıldır, sosyal medyada yayılan ?Noeli kutlamayın? çağrılarının bunda etkili olduğu görülüyor. Aslında Türkiye´de yaygın inanışa nazaran kimse Noel kutlamıyor. Bir Hıristiyan geleneği ve hatta bayramı olan Noel çoktan kutlandı bile. Yılbaşı kutlaması ile Noel karıştırılıyor. Hıristiyan geleneğinde Noel ?yılbaşı yortusu? olarak da kutlanıyor, eğlenceler bir hafta sürüyor ve asıl kutlama kimi bölgelerde 25 Aralık´ta kimi bölgelerde ise 26 Aralık´ta bayram şeklinde geçiyor. Yılbaşı kutlaması ise Noel´e alakası olmayan bir eğlence türü. Eski yılın uğurlanması ve yeni yılın gelişi kutlanıyor. İsteyen bunu kutluyor isteyen ise kutlamıyor.

ESNAF DURUMA TEPKİLİ

Bilinen inanışın aksine yılbaşı kutlaması Noel´le alakalı olmuyor. Bunu bilen ve bu kafa karışıklığına sebep olanlara kızan Kırıkkaleli bir çok esnaf, ?Kimi uyanıklar bu kafga karışıklığını sürekli gündemde tutarak bir şey yaptıklarını sanıyorlar. Oysa Ülkemizde Hıristiyanlar hariç kimse Noel kutlamıyor. Siz hiç Noel kutlayan gördünüz mü? Bu bir yılbaşı geleneği. Noel ve Hıristiyanlıkla alakası yok. Adam namaz kılmıyor, ibadet etmiyor ama ?Noel kutlamayın? diye sosyal medyada paylaşımda bulunuyor. Noel´den de yılbaşından da haberi yok. Bizim senede bir kez olan işimize engel oluyorlar? diyor. 



harun türkoğlu
30.12.2015 10:10:37
iyi ben namaz da kılıyorum ibadette ediyorum. Söyleme hakkım var o zaman. Müslüman yılbaşı kutlamaz. Kutlayacaksa Ramazan baramını kurban bayramını kandilleri kutlar. Ama yılbaşını kutlamaz.

Eren magir
30.12.2015 16:23:56
evet Aynen Harun Kardeşime katılıyorum Klişe Bir Siz "Onlar kurban Bayramına 5´i bir araya gelip Müslümanların kurbanına ortak oluyor mu yok "peygamber efendimiz bir hadisi şerifinde söylediği gibi" onların yaptıklarını yapan onlardandır" hayırlı gunler

  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli