Anahtar Kelimeler: aşısı başladı

Şap aşısı başladı

Şap aşısı başladı

Kırıkkale Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, bakanlığın programı dahilinde Kırıkkale’de şap baskın aşılama programının başladığını duyurdu.

AŞILAMA YAPILIYOR

Kırıkkale Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, bakanlığın programı dahilinde Kırıkkale’de şap baskın aşılama programının başladığını duyurdu. Kırıkkale’de bir süre önce çevre illerde şap hastalığı tespit edilmesi dolayısıyla güvenlik amaçlı canlı hayvan pazarı ikinci bir emre kadar kapatıldığı duyurulmuştu. Diğer taraftan, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, bakanlığın programı dahilinde Kırıkkale’de şap baskın aşılama programının başladığını duyurdu.

 

İLK DOZ ÜCRETSİZ

Tarım ve Orman Bakanlığı, Hayvan Hastalıklarıyla Mücadele Programı doğrultusunda Şap hastalığına karşı her yıl rutin olarak uygulanan 2 doz aşı sayısını bu yıl ilk kez 3 doza çıkarmıştı. İlk dozu ‘’baskın aşılama programı’’ kapsamında 29 Ocak-31 Mart 2024 tarihleri arasında üreticilerden aşı bedeli alınmadan uygulayacağını duyurdu. Kırıkkale’de aşılama programı İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri tarafından yürütüleceği bildirildi.

 

UYARI YAPILDI

Kırıkkale Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden konuyla ilgili yapılan açıklamada “Üreticilerimizin mutlaka hayvanlarına aşı yaptırmaları gerekmektedir. Hayvan yetiştiricilerimizin Şap Aşılama Programına göstereceği ilgi İlimizde Şap Hastalığı ile mücadelemizi kolaylaştıracaktır. Konuya gerekli hassasiyeti göstermeleri için hayvan sahiplerine ve ilgililere önemle duyurulur” ifadelerine yer verildi.



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı