Anahtar Kelimeler: Şartlar artık değişti!

Şartlar artık çok değişti!

Şartlar artık çok değişti!

Adaylık talebi açıkça gösteriyor!

İşler çok değişti

 

Taşlar yerine oturuyor

 

14 Mayıs tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimi için partilere aday adayı müracaatları devam ederken, bazı partilere olan ilginin şartların nasıl değişmeye başladığını gösterdiği gözleniyor.

 

İYİ PARTİ PATLAMASI

14 Mayıs tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimi için partilere aday adayı müracaatları devam ederken, bazı partilere olan ilginin şartların nasıl değişmeye başladığını gösterdiği gözleniyor. Bu dönem İyi Parti’ye ilgi çok yüksek. Tıpkı AKP’nin ilk zamanlarındaki gibi bir çok bürokrat, esnaf, iş adamı ve eski siyasilerin İyi Parti’yi tercih ettiği gözleniyor. Bunun partinin trendini artıran en önemli gösterge olduğu konuşuluyor. Bu durumun ayrıca taşların yer değiştirmeye başladığını da gösterdiği vurgulanıyor.

 

AKP’DE UNVAN YARIŞI

AKP’ye de ilginin yüksek olduğu gözleniyor ancak, bir çok kişinin ya akademik bir kadroda yükselmek, piyasada söz sahibi olmak, bazı kişilerin de unvan elde etmek için müracaatta bulunduğu söyleniyor. Bu partide dört veya beş ismin ciddi adaylık düşündüğü ve zaten yarışın da onlar arasında geçeceğine kesin gözüyle bakılıyor.

 

MHP’DE HAYAL KIRIKLIĞI

CHP’de aday adayı sayısı bir hayli az. Burada fazla bir değişiklik beklenmiyor. Diğer partilerde de müracaat sayısının az olduğu gözleniyor. Ancak öyle bir parti var ki, bu dönem burada aday sayısı geçmişe göre yok denecek kadar az. O parti MHP… Listede birinci sırada Halil Öztürk’e kesin gözüyle bakılırken, kimse burada yarışa girerek gereksiz masraf yapmak istemiyor. Ayrıca partinin AKP kulvarına girmesi ve Sinan Ateş vakasıyla ilgili gelişmeler, Öztürk’ün il teşkilatını dağıtmasının da başvurusuzlukta etkili olduğu konuşuluyor.

 

İYİ PARTİ TRENDİ

Bu dönemin trend partisi olarak İyi Parti gösteriliyor. Partiye iş dünyası, esnaf camiası, bürokrasi kesimi ve eski siyasetçilerden bir çok kişi ilgi gösteriyor. İyi Parti’de bu durum çok olumlu karşılanıyor. Bunun partinin oyuna pozitif yansıyacağı ifade ediliyor. Partide aday belirleme seçiminin de çok çekişmeli geçmesi bekleniyor. 

 

ŞARTLAR ÇOK DEĞİŞTİ

Durumu değerlendiren bir çok kişi, “AKP ve MHP’nin tükenmeye başladığına dair en önemli delil İyi Parti’ye olan ilginin artıyor olması. Taşlar yer değiştirdi, köprünün altından çok sular aktı. İyi Parti çok ciddi geliyor gibi görünüyor” yorumunda bulunuyorlar. 

 



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu