Anahtar Kelimeler: Saygı özlemle anıyoruz

Saygı ve özlemle anıyoruz

Saygı ve özlemle anıyoruz

Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kırıkkale’de düzenlenen törenlerle saygı ve özlemle anıldı.

ANMA TÖRENİ YAPILDI

Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, Bağımsızlığımızın baş mimarı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 84. yıl dönümünde Kırıkkale’de düzenlenen törenlerle anıldı. Saatler 09.05’i gösterdiğinde al bayrağımızın yarıya indirildi ve çalınan siren sesiyle Kırıkkale’de yaşam adeta durdu. Siren sesiyle saygı duruşuna geçen Kırıkkaleliler Ata’yı saygı, sevgi, özlem ve rahmetle andı.

BAYRAKLAR İNDİRİLDİ

10 Kasım Atatürk’ü Anma etkinlikleri kapsamında tüm Türkiye’de olduğu gibi Kırıkkale’de de çeşitli etkinlikler düzenlendi. İlk olarak Kırıkkale Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, Kırıkkale Mühimmat ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Durmuş ve Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı tarafından Atatürk anıtına çelenkler sunuldu. Çelenk sunumunun ardından saatler 09.05’i gösterdiğinde al bayrağımızın yarıya indirilmesiyle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi huzurunda 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşunun ardından da tören alanında bulunan vatandaşlar ile birlikte İstiklal Marşımız okundu.

GENİŞ KATILIM OLDU

Cumhuriyet Meydanındaki törenin ardından, Kültür Merkezinde Kırıkkale Güzel Sanatlar Lisesi tarafından hazırlanan “10 Kasım” konulu resim sergisi ve “Mustafa Kemaller Ölmez” adlı oratoryo gösterisi izleyicilerin beğenisine sunuldu. Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerin tarafından hazırlanan sergi ve oratoryo gösterisi izleyicilerin büyük beğenisini topladı. Oratoryo gösterisinin ardından Vali Bülent Tekbıyıkoğlu ve beraberinde ki protokol üyeleri gösteriyi sunan öğrenciler ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Düzenlenen etkinliklere Milletvekili Ahmet Önal, Mühimmat ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Durmuş, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, Vali Yardımcıları Ahmet Sait Kurnaz,A.Ferhat Özen, Mehmet Miraç Topaloğlu,İl Emniyet Müdürü Fahri Bulut, STK temsilcileri, il müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katılım sağladı.



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı