Anahtar Kelimeler: Saygılı Tokyo’ gitmiş!

Saygılı Tokyo’ya gitmiş!

Saygılı Tokyo’ya gitmiş!

Kimsenin haberi yok!

 

Gitmişken biraz örnek al bari!

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’nin Türkiye Belediyeler Birliği heyetiyle birlikte Japonya’ya gittiği öğrenildi.

TOKYO’YA GİTMİŞ!

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’nin Türkiye Belediyeler Birliği heyetiyle birlikte Japonya’ya gittiği öğrenildi. Başkan Saygılı Japonya programı kapsamında Türkiye’nin Tokyo Büyükelçisi Korkut Güngen’i ziyaret ederek görüş alışverişinde bulunduğu bildirildi.  Türkiye Belediyeler Birliği heyetiyle birlikte Japonya’ya gittiği kaydedilen Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’nın çeşitli temaslarda bulunduğu bildirildi. Saygılı’nın ne konuda ne tür temaslar yaptığı ise açıklanmadı. Bu konuda klişe bir “temas kurdu” açıklaması yapıldı. 

 

ZİYARET AÇIKLAMASI

Ziyaretle ilgili kendisine ait sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı “Türkiye Belediyeler Birliği ile Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) arasında imzalanacak olan işbirliği projesi kapsamında Japonya’dayız. Program kapsamında Tokyo Büyükelçimiz Korkut Güngen’i heyette bulunan belediye başkanlarımız ile birlikte ziyaret ettik. Büyükelçimize misafirperverliği ve şehrimize gösterdiği ilgi için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

KİMSENİN HABERİ OLMADI

Saygılı’nın kamuoyunu bilgilendirmeden Tokyo’ya gitmesi kamuoyunda dikkat çekti ve ilginç ifadelerle yorumlandı. Daha önceki başkanlar ziyaretle ilgili olarak belediye meclisi üzerinden kamuoyunu bilgilendiriyordu. Ancak Saygılı bu tür teamülleri hiç dikkate almıyor ve kendisinin “kibirli” birisi olduğunu ifade ediyor. Bu kez de bilgilendirmedi. Uzak bir seyahate çıkan Saygılı’nın sanki Kırıkkale için çok önemli bir temasta bulunuyormuş edasıyla paylaşım yapması dikkat ve tepki çekti. 

 

GİTMİŞKEN BİRAZ ÖRNEK ALSIN!

Gezinin gerçek anlamda bir gezi olduğuna işaret eden bir çok kişi, “Arkadaş uzak doğuya seyahate çıkmış temasta bulunuyormuş edasıyla kamuoyuna bilgilendirir gibi yapıyor ancak aslında hava atıyor gibi duruyor. Kırıkkale’nin onca sorunu varken uzak doğuya seyahate gitmesi yakışık alır gibi değil. Madem Tokyo’ya gitti orada etrafı biraz gezsin de memleket ve şehirleşme görsün. Gördüklerini de Kırıkkale’ye uygulasın. Pislikten, pis kokudan, izbe görüntülerden geçilmeyen Kırıkkale’den sen kalk taa Tokyo’ya geziye git. Ne güzel memleket” yorumları yapıldı. 

 

O İŞLER ÖYLE OLMAZ

Bu tür geziler için olması gerekeni de söyleyen bir çok kişi, “Gitmeden önce meclise bilgi vermesi gerekir, yerine bir vekil tayin etmesi gerekir, gezinin amacını anlatması gerekir. Arkadaş belli ki turistik bir seyahate çıkmış, resim paylaşarak kamuoyuna hava atıyor. Yerine kim bakıyor. Bu gezinin masrafını kim karşılıyor. Sayın Başkan kimlerle hangi konuda ne teması yapacak ya da yapıyor. Bu işler böyle olur. Ama sayın başkan böyle yapmıyor. Kırıkkale geziyi sosyal medyada paylaşılan bir resimle öğreniyor” dedi. 



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı