Anahtar Kelimeler: geçti

Sayı 10 bini geçti

Sayı 10 bini geçti

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Kahramanmaraş başta olmak üzere 10 ilde büyük felaketi yol açan deprem nedeniyle yurdun çeşitli bölgelerine olduğu gibi Kırıkkale’ye de çok sayıda depremzede yerleşti. Bugüne kadar Kırıkkale’de barınanların toplamda 10 bini aştı.

 

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Ülkede büyük üzüntü yaratan Depremin ardından depremzedelerin yaralarının sarılması ve mağdurların barınma ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla yardımlar ve destekler durmuyor. Depremden yaralı olarak kurtulan ve evsiz kalan aileler de yurdun çeşitli bölgelerinde olduğu gibi Kırıkkale’de de barınma ve beslenme ihtiyaçları için destekler durmadan artıyor. 

 

DURUM ANLATILDI

Şu ana kadar 10 bini aşkın depremzedenin Kırıkkale’ye yerleştiği bildirilirken, Kırıkkale Valiliği tarafının yaptığı açıklamaya göre 1077 kişinin Kredi Yurtlar kurumlarında, 126 kişinin kamu kurumlarının misafirhanelerinde ikamet ettiği bildirildi. Kırıkkale valiliğince verilen bilgiye göre 8.366 kişinin ise Kırıkkale'de bulunan tanıdıkları veya kendi imkanları ile buldukları evlerde yaşamaya devam ettiğine yer verildi. 

 

HER İLÇEYE GÖNDERİLDİ

Kırıkkale valiliğinden verilen bilgilere il merkezi ve ilçelerde kalan depremzede Vatandaşlarımızın dağılımı şu şekilde açıklandı. 6.793 Kırıkkale merkez, 1012 Yahşihan, 251 Bahşılı,25 Çelebi, 115 Keskin, 30 Sulakyurt 19 Balışeyh, 109 Delice ve 12 depremzede Karakeçili'de barındırılıyor.

 



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu