Seçim öncesi son toplantı yapıldı

Seçim öncesi son toplantı yapıldı

Seçim öncesi son toplantı yapıldı

Çözüm odaklı yönetim anlayışıyla çalıştık

Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Nisan ayında gerçekleştirilecek seçim öncesi son meslek komiteleri toplantısını Kırıkkale Ticaret Borsası ile birlikte gerçekleştirdi. Toplantı TSO Meclis toplantı salonunda yapıldı.

SEÇİM ÖNCESİ SON TOPLANTI

Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası´nın, 7 Nisan tarihinde gerçekleştirilecek Organ Seçimleri öncesi son Meslek Komiteleri ve Meclis Toplantılarını, 1 Nisanda seçimlerini gerçekleştirecek olan Kırıkkale Ticaret Borsası ile müşterek gerçekleştirildi. Yaptığı açılış konuşmasında, düzenlenen müşterek toplantının amacını açıklayan Kırıkkale TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Varlı 2018 yılının KTSO´nun 55. kuruluş yıl dönümü olduğunu belirtti.

ÇÖZÜM ODAKLI ÇALIŞTIK

Varlı, ?KTSO´nun, çözüm odaklı yönetim anlayışı ile bu yıl 55´ inci yılını kutlamanın haklı gururunu yönetimimiz, meclisimiz, meslek komitelerimiz ve üyelerimiz ile hep birlikte bir aile sıcaklığı içerisinde yaşıyoruz. Bizler göreve geldiğimiz ilk günden beri, katılımcı yönetim anlayışının hâkim olması için, temsil ettiğimiz 2 bini aşkın sayıdaki aktif üyemizden aldığımız destekle, canla başla çalışıyoruz. Bu süreç içerisinde ilkemiz, sorumluluk duygusuyla hareket etmek ve temsil ettiğimiz kitlenin menfaatlerini savunmak oldu? dedi.

TESPİT VE ÇÖZÜM ÖNERİSİ

TSO bünyesinde meslek komitelerinin oluşturulmasının temel amacının her sektörün kendi içerisinde yaşadığı sorunların tespit edilmesi ve çözüme ulaştırılması olduğuna dikkat çeken Varlı, bu toplantılarda hedefin komite üyelerinin birbirleri ile tanışmalarını ve kaynaşmalarını sağlamak, bireysel sorunları dile getirerek ortak sorunları tespit etmek ve komitelerin yaptırım güçlerine inanarak bu sorunların çözümü için gerekli çalışmaları ve başvuruları yapmak olduğunu söyledi.

VARLI ÇALIŞMALARI ANLATTI

Konuşmasının devamında yönetim olarak görevde bulundukları süre içerisinde gerçekleştirilen hizmet ve faaliyetlerden bahseden Varlı, farklı illerde düzenlenen büyük fuarlarda stantlar açarak en üst düzeyde katılımlarda bulunduklarını ifade etti. Geçtiğimiz yıl 2.si düzenlenen Kırıkkale Tarım ve Teknolojileri Fuarında toplamda 9 bin ziyaretçiye ulaşıldığını belitten Varlı, İstanbul´daki İdef´17 Savunma Sanayi Fuarı ve Antalya´da düzenlenen Yörex Fuarlarında ?Silaha Adını Veren Şehir´ sloganıyla katılımda bulunarak tamamı milli imkânlarla Kırıkkale´de üretilen silahların tanıtımını yaptıklarını belirtti.

SAVUNMA SANAYİ ŞEHRİ OLACAK

Kırıkkale´nin MKE etrafına bir savunma sanayi şehri olarak kurulduğunu ancak zamanla bu özelliğini kaybettiğini söyleyen Varlı, ´TSO olarak amacımız Kırıkkale´yi yeniden savunma sanayinin merkezi konumuna getirmektir´ dedi. Görevde bulundukları süre içerisinde bu amaca ulaşmak için çok büyük adımlar attıklarını vurgulayan Varlı, yer tahsisine başlanan Silah OSB´nin buna en büyük örnek olduğunu belirtti. Yaklaşan seçimlerde oda yönetimine yeniden aday olduklarını hatırlatan Varlı, Türkiye´deki en demokratik seçim yapısının Oda seçimlerinde olduğunu söyledi. Varlı, üyelerin öncelikle meslek gruplarına üye olduklarını, sonrasındaki seçim süreçlerinde bu meslek komite üyelerinin oda meclisini ve yönetim kurulunu seçtiklerini hatırlatarak tepeden inme bir atama sistemi olmadığının altını çizdi. Varlı, ´Her gün iş yerlerinde birbiriyle rekabet eden insanlardan oy istiyorsunuz ve en alttan yani komitelerinizden itibaren oda başkanınızı en alttaki üye belirliyor.   Meclis Başkanı ve TOBB Başkanı bile en alttan gelen bir yapıyla belirleniyor. Türkiye´deki en demokratik seçim yapısı Odalarda? dedi.

KÖKTEN GELEN KURULUŞLARDIR

Ticaret Borsası ile Ticaret ve Sanayi Odası´nın aynı kökten gelen kurumlar olduğunu ve TSO ile ortak toplantı düzenlemekten mutluluk duyduklarını belirten Ticaret Borsası Başkanı Harun Sümer, ortak sorunların giderilmesinde büyük katkısı olacağına inandıkları bu ortak toplantıların sayısının artması gerektiğini söyledi. Yeni dönemde yeni bir hizmet binası projeleri olduğunu belirten Sümer, yapılan faaliyetlerde ve fuarlarda TSO ile ortak çalışmaktan son derece memnun olduklarını ve TSO´yu kendi evleri gibi gördüklerini söyledi. Meslek Komitelerine yönelik müşterek toplantının ardından KTSO´nun aylık olağan Meclis toplantısı gerçekleştirildi. Divan adına Meclis üyelerine ?hoş geldiniz´ diyen Meclis Başkanı Ömer Akçelik, 61´inci Meclis toplantısının oturumunu açtı. Meslek Komiteleri Müşterek Toplantısı ile aynı günde gerçekleştirilmesi sebebi ile en yoğun katılımın sağlandığı Meclis toplantısında bütçe ve gündem değerlendirmesi yapıldı ve oylamalar gerçekleştirilerek karara bağlandı. Kararların alınmasının ardından KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Varlı aylık faaliyet raporunu sundu.?



  • Salı 24.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.6 ° / 13.8 ° Güneşli
  • Perşembe 25.5 ° / 14.7 ° Güneşli