Anahtar Kelimeler: Seçim takvimi yayınlandı

Seçim takvimi yayınlandı!

Seçim takvimi yayınlandı!

Seçim takvimi yayınlandı!

Listelere bakmayı unutmayın!

Seçmen sorgulama ekranı e-devlet üzerinden aktif edilmiş durumda. 16 Nisan 2017 Pazar günü yapılacak olan anayasa referandumu seçmen listeleri askıya çıkıyor.

LİSTE UYARISI

2017 seçmen listesinde adını online sorgulamak isteyen vatandaşlar e-devlet´in turkiye.gov.tr adresine girerek seçmen listelerini kontrol edebilirler. Seçmen listelerini muhtarlıklardan kontrol etmek isteyen seçmenler ise 18 Şubat 2017 Cumartesi gününe kadar beklemek zorunda. Muhtarlıklarda seçmen listeleri 18 Şubat 2017 Pazar günü sabah saat 08.00´de askıya çıkacak. Seçmen listesi sorgulama için son gün ise 26 Şubat 2017 Pazar saat 17.00. Anayasa referandumunda oy kullanmak isteyen seçmenler 10 gün içinde isimlerini online ve muhtarlıklar aracılığıyla kontrol etmeleri gerekiyor. Seçmen sorgulama sonrası seçmen listelerinde adı bulunmayan vatandaşların da 26 Şubat´tan önce itirazda bulunması gerekiyor.

İTİRAZ SÜRESİ

Muhtarlık bölgesi askı listeleri sabah 08.00´de askıya çıkarılacak. Tutuklular ile taksirli suçlardan hükümlülere ilişkin askı listeleri de güncellenmek üzere askıya çıkarılacak ve itirazlar başlayacak. Yurt dışı seçmen kütüğü, "www.ysk.gov.tr" adresinden ilan edilecek ve itirazlar başlayacak. YSK´nın www.ysk.gov.tr adresinden bina esasına göre düzenlenen seçmen kayıtlarının sorgulanmasına başlanacak. 26 Şubat´ta, muhtarlık bölgesi askı listeleri askıdan indirilecek. Tutuklular ile taksirli suçlardan hükümlülere ilişkin askı listeleri askıdan indirilecek ve itirazlar sona erecek. Yurt Dışı Seçmen Kütüğüne yapılacak itirazlar Türkiye saati ile 17.00´de sona erecek. Bina esasına göre düzenlenen seçmen kayıtları, www.ysk.gov.tr adresinden sorgulanacak.

OY VERME İŞLEMİ

10 Mart 2017 Cuma günü, yurt içi ve yurt dışı seçmen kütükleri kesinleştirilecek. Yurt içi seçmenlerin oy vereceği yer ve sandıklar belirlenecek. Yurt dışı seçmenler için oy kullanılacak temsilcilik, tarih aralığı ve yer bilgileri "www.ysk.gov.tr" adresinden ilan edilecek. 11 Mart 2017 Cumartesi günü, halk oylamasında kullanılacak birleşik oy pusulaları basılacak, basımı tamamlandıkça plan dahilinde dağıtılacak. Gümrük kapılarında kullanılacak araç ve gereçler ilgili seçim kurullarına gönderilmeye başlanacak.

ÜYE LİSTELERİ

18 Mart 2017 Cumartesi günü, ilçe seçim kurulunun siyasi parti üyelerince sandık kurulu başkan adaylarına ilişkin listelerin ilçe seçim kuruluna verilmesinin son günü. (15:00) İlçe seçim kurulu başkanı ve ilçe seçim kurulunun siyasi parti üyeleri tarafından önerilen başkan adayları arasından ad çekilerek sandık kurulu başkanlarının belirlenmesi ve SEÇSİS´e girilmesi. 19 Mart 2017 Pazar günü yurt içi sandık kurullarında yer alacak üye listelerinin siyasi partiler tarafından verilmesinin son günü. 23 Mart 2017 Perşembe günü ise yurtiçi sandık kurullarının teşkiline karşı yapılan şikayetlerin ilçe seçim kurulunca karara bağlanmasının son günü.

YAYIN ZAMANI VE SIRASI

24 Mart 2017 Cuma günü ilçe seçim kurullarınca miting alanlarının belirlenerek siyasi partilere duyurulmasının son günü. 27 Mart 2017 Pazartesi günü ise gümrük kapılarında ve yurt dışı temsilciliklerinde oy verme işlemine başlanacak. 30 Mart 2017 Perşembe günü, TBMM´de grubu bulunan siyasi partilerin radyo ve televizyonda propaganda başvuruları ve propaganda sırasının belirlenmesi için kuraya katılacak temsilcisi ile TRT temsilcilerinin YSK´ya bildirilmesinin son günü olacak. Konuşma yapmayı dilemesi halinde, Cumhurbaşkanının yapacağı konuşmalar için yayın zamanı ve sırası tespit edilecek.

PROPAGANDA SÜRESİ

31 Mart 2017 Cuma günü, başvuran siyasi partilerin radyo ve televizyonda yapacakları propaganda konuşmalarının yayın ve zaman sıralarının belirlenmesi için YSK tarafından ad çekilecek. 9 Nisan 2017 Pazar günü ise yurt dışı temsilciliklerde oy verme işlemi sona erecek. Propaganda serbestliği ve bir kısım seçim yasakları başlayacak. Radyo ve televizyon propaganda konuşmalarına başlanacak. 12 Nisan 2017 Çarşama günü, ilçe seçim kurulu başkanlıklarınca malzeme torbaları sandık kurulu başkanlarına teslim edilecek. 15 Nisan 2017 Cumartesi günü seçim propagandası saat 18:00´de sona erecek. 16 Nisan 2017 Pazar günü seçmenler referandum oyu kullanmak için sandık başına gidecek.



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı