Anahtar Kelimeler: Seçim uyarısı!

Seçim uyarısı!

Seçim uyarısı!

31 Mart 2024 yılında yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimi kapsamında Kırıkkale’de seyyar sandıkta oy kullanacak olan vatandaşlar için uyarı yapıldı. Sağlık Bakanlığı, başvuru tarihlerinin 17 Ocak’ta sona ereceğini duyurdu.

SEÇMENLER DİKKAT!

Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de 31 Mart 2024 tarihinde Mahalli İdareler Seçiminin heyecanı yaşanacak. Yapılacak olan yerel seçimler kapsamında tüm hazırlıklar devam ederken Sağlık Bakanlığı ve Yüksek Seçim Kurulu tarafından seçim süreciyle ilgili hastaları yakından ilgilendiren uyarı yapıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastalığı veya engeli sebebiyle yatağa bağımlı seçmenlerin, 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde seyyar sandıklarda oy kullanabilmek için başvuruların 17 Ocak’ta sona ereceğini söyledi.

 

BAŞVURU UYARISI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bakanlığın, yatağa bağımlı hastalara seyyar sandıkta oy kullanma imkanı sağladığını belirtti. Bunun için öncelikle hastalığı veya engeli sebebiyle yatağa bağımlı olanların seçmen olup olmadığını e-Devlet üzerinden veya http://ysk.gov.tr adresinden kontrol etmesi gerektiğini aktaran Koca, şunları kaydetti: "Yatağa bağımlı kişi seçmense http://ysk.gov.tr adresinde bulunan veya ilçe seçim kurullarından temin edilecek Seyyar Sandık Talep Formu alınmalıdır. Bu formla birlikte, 'engeli nedeniyle yatağa bağımlı olduğu' veya 'hastalığı sebebiyle yatağa bağımlı olduğu' ibaresinin yer aldığı sağlık raporuyla form, ilçe seçim kuruluna veya ilçe seçim kuruluna gönderilmek üzere muhtarlığa teslim edilmelidir. İşlemler için son gün 17 Ocak."



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı