Anahtar Kelimeler: Seçmen listeleri askıda

Seçmen listeleri askıda

Seçmen listeleri askıda

Seçmen listeleri askıda

Seçmenlere önemli çağrı

1 Kasım´da yapılacak 26. Dönem Milletvekili Seçimi için muhtarlık bölgesi seçmen listeleri bugün askıya çıkıyor. Listelerin 10 Eylül´de kaldırılacağı belirtilerek seçmenlere, ?Askı listelerini mutlaka kontrol edin´ uyarısı yapıldı.

AÇIKLAMA YAPILDI

Yüksek Seçim Kurulu´nun (YSK) aldığı karar kapsamında 1 Kasım´da yapılacak 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için muhtarlık bölgesi seçmen listeleri 2 Eylül´de askıya çıkacak. Listelerin 10 Eylül´de askıdan indirileceğini belirten Muhtarlar Derneği Başkanı Ağa Pehlivanlı, ?Değerli halkımızın ?Geçen seçimde baktık, adımız vardı, şimdi niye yok´ dememesi için askı listelerini kontrol etmesi gerek? dedi.

İTİRAZ EDİLE BİLİR

Pehlivanlı, 1 Kasım´da yapılacak 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için hazırlanan seçim takviminin, Resmi Gazete´de yayımlandığını anımsatarak, muhtarlık bölgesi askı listelerinin 2 Eylül´de askıya çıkarılacağını vurguladı. Vatandaşların 10 Eylül´e kadar muhtarlıklara gidip isimlerini kontrol etmeleri gerektiğini ifade eden Ağa Pehlivanlı, bulamayanların ilgili nüfus müdürlüklerine itiraz etmelerini istedi.

10 EYLÜL SON

Her seçimin ayrı koşullarda yapıldığını, o nedenle bazı noksanlıklar yaşanabileceğine işaret eden Pehlivanlı, şunları kaydetti: ?Yasa, ?Askı listeleri 2 Eylül´de askıya çıkacak, 10 Eylül´e kadar orada kalacak, vatandaşımız gidip kontrol edecek´ demiş. ?Geçmişte adım vardı, şimdi yok´ şeklinde bahane olmaz. Muhtarlarımız hafta sonu dahil listelerin başında olacaklar. O bakımdan değerli halkımızın ?Geçen seçimde baktık, adımız vardı, şimdi niye yok´ dememesi için askı listelerini kontrol etmesi gerek? dedi.



  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false