Anahtar Kelimeler: Şehidimiz toprağa verildi

Şehidimiz toprağa verildi

Şehidimiz toprağa verildi

Şehidimiz toprağa verildi

Cenaze törenine geniş katılım

Diyarbakır Silvan İlçesinde Bölücü Terör Örgütü mensuplarınca yapılan saldın sonucu şehit olan Polis Memuru Mustafa Nohut, Nur Camiinde son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Naaşı başında Şehit Annesi Münevver Nohut, ?Oğlum, yiğit kuzum, aslanım, ağlamam ben seni aslanlar gibi gönderdim? diye ağıt yakarken, Şehidin amcası yeğeninin naaşını omuzunda taşıdı.

HELALLİK ALINDI

Şehit Polis Memuru Mustafa Nohut´un naaşı, ilk olarak Bağlarbaşı Mahallesi 940. Sokak´ta bulunan baba ocağına getirilerek yakınlarından helallik alındı. Daha sonra şehidin naaşı Merkez Nur Camii´ne getirildi. Burada anne Münevver Nohut, ?Oğlum, yiğit kuzum, aslanım, ağlamam ben seni aslanlar gibi gönderdim? diyerek oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılırken, Şehidin eşi Sare ile kızları Emine ve Fatma da tabutun başında gözyaşlarını tutamadı.

KATILIM YÜKSEK OLDU

Şehit Mustafa Nohut´un naaşı, İl Müftüsü Bekir Gerek´in kıldırdığı cenaze namazının ardından Şehitlikte toprağa verildi. Törene Vali Ali Kolat, AK Parti Milletvekilleri Ramazan Can, Abdullah Öztürk, Mehmet Demir, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, birim müdürleri, askeri erkan, şehidin görev arkadaşları, ailesi, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

OLAY NASIL OLDU?

Olay, PKK´lı teröristlerin Diyarbakır-Silvan karayolunda tuzakladıkları patlayıcıyı, zırhlı polis aracı geçerken uzaktan kumandayla infilak ettirdi. Saldırıda, araçta bulunan 5 polis memuru yaralandı. Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi´ne kaldırılan yaralı polislerden, Özel Harekât Şube Müdürü Ahmet Kabukçu (47) ile özel harekât polis memurları Mustafa Nohut (47) ve Nuri Yazanel (38), doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamayarak şehit düşmüştü.

ACI HABER VEDİLDİ

Bağlarbaşı Mahallesi 940. Sokak´ta bulunan evinde oğlu Mustafa Nohut´un şehadet haberini alan anne Münevver Nohut sinir krizi geçirdi. Anne Nohut´a sağlık görevlileri ve komşuları müdahale etti. Mustafa Nohut´un şehit haberini alan Nohut´un yakınları ve komşuları eve gelerek taziyede bulundu. Kırıkkale Belediyesi ekiplerince evin bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldı. Evli ve iki çocuk sahibi olan Nohut´un, Ankara´da görev yaptığı ve 1 ay önce geçici görevle Diyarbakır´a görevlendirildiği öğrenildi.



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı