ŞEHİDİMİZİ KIRIKKALE UĞURLADI

ŞEHİDİMİZİ KIRIKKALE UĞURLADI

ŞEHİDİMİZİ KIRIKKALE UĞURLADI

Binlerce kişi katıldı

İstanbul Beyazıt´ta Vezneciler durağında polis otobüsüne yönelik bombalı saldırıda şehit olan Polis Memuru Emrah Pekdoğan Nur Camii´nde binlerce kişinin tekbirleriyle son yolculuğuna uğurlandı. Törende şehit anne ve babasının feryatları yürekleri dağlarken, vatandaşlarda gözyaşlarını tutamadı.

BABA OCAĞINA ATEŞ DÜŞTÜ

İstanbul Beyazıt´ta Vezneciler durağında polis otobüsüne yönelik bombalı saldırıda şehit olan 6 polis memurundan Emrah Pekdoğan´ın Kırıkkale´deki baba ocağına ateş düştü. Karşıyaka Mahallesi´ndeki evlerinde oğullarının şehadet haberini alan baba Mehmet ve anne Narişen Pekdoğan´ı, yakınları ile komşuları teskin etmeye çalıştı. Acı haberin ardından Şehit Pekdoğan´ın yakınları babası Mehmet Pekdoğan´ın evine akın ederken, şehit evine ve çevresine Türk bayrakları asıldı. Acılı baba Mehmet Pekdoğan, ?Allah terör belasını ıslah etsin. En son oğlumu, dayısının kızının düğününde gördüm. Vatan sağ olsun. Başka ne deyim? dedi. Şehit Pekdoğan´ın 2 yıllık polis memuru ve bekar olduğu öğrenildi.

BABA EVİNDE HELALLİK ALINDI

İstanbul´dan Kırıkkale´ye getirilerek Yüksek İhtisas Hastanesi morguna konulan şehit polis Emrah Pekdoğan´ın Türk bayrağına sarılı tabutu, meslektaşları tarafından alınarak ?helallik´ alınması için baba evine getirildi. Cenazenin getirilmesiyle büyük üzüntü yaşayan şehidin babası Mehmet ve annesi Narişen Pekdoğan ile akrabalarını sağlık ekipleriyle görevliler sakinleştirmeye çalıştı.

DİK DURUN, AĞLAMAYIN

Helallik sırasında annesi Narişen Pekdoğan ?Oğlum ile konuşurken bana dedi ki ?Bana bir şey olursa dik durun, ağlamayın. Kuzum senin düğününü göremedim´ diye ağıtlar yaktı. Baba ocağında yapılan duanın ardından şehidimizin naşı Nur Camii´ne götürüldü. Cenaze namazı öncesi aile yakınlarının ve arkadaşlarının tabutun başında ağıtları yürekleri dağladı. Cami avlusunu dolduran binlerce vatandaş, tekbirler getirdi. Daha sonra İl Müftüsü Bekir Gerek tarafından cenaze namazı kıldırıldı. Kılınan cenaze namazının ardından şehit Pekdoğan´ın naşı Kırıkkale şehitliğinde toprağa verildi.

BİNLERCE KİŞİ YALNIZ BIRAKMADI

Şehidimizin cenazesine Vali M. İlker Haktankaçmaz, Milletvekilleri Ramazan Can, Abdullah Öztürk, Mehmet Demir, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Kırıkkale Emniyet Müdürü Hasan Onar, Kırıkkale eski Valisi Behiç Çelik, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, ilçe belediye başkanları, sivil toplum örgütlerinin başkanları, siyasi parti temsilcileri ve binlerce kişi katıldı.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli