Anahtar Kelimeler: Şehidimizi uğurladık

Şehidimizi uğurladık

Şehidimizi uğurladık

Şehidimizi uğurladık

Aile mezarlığında defnedildi 

Siir´te şehit edilen Uzman erbaş Osman Yıldırım, binlerce kişinin katıldığı cenaze töreni ile memleketinde toprağa verildi. Kırıkkale´ye getirilen şehit Osman Yıldırım´ın Türk bayrağına sarılı tabutu, meslektaşları tarafından alınarak ?helallik´ alınması için baba evine getirildi.

AİLESİ PERİŞAN OLDU

Cenazenin getirilmesiyle büyük üzüntü yaşayan şehidin babası Demirhan ve annesi Ayşe Yıldırım ile akrabalarını sağlık ekipleriyle görevliler sakinleştirmeye çalıştı. Baba ocağında yapılan duanın ardından şehidimizin naşı Nur Camii´ne götürüldü. Cenaze namazı öncesi aile yakınlarının ve arkadaşlarının tabutun başında ağıtlar yaktı. Anne Ayşe Yıldırım şehidimizin tabutuna sarılarak ?Nede güzel kokuyorsun oğlum. Hakkım sana helal olsun´ diyerek defalarca oğlunun tabutunu öptü. Ağabeysinin asker şapkasını takan Fatih Yıldırım ise biran olsun ağabeyini yalnız bırakmayarak gözyaşı döktü.

TABUTA SARILDILAR

Cami avlusunu dolduran binlerce vatandaş, şehidimize son görevini yerine getirdi. Daha sonra İl Müftüsü Bekir Gerek tarafından cenaze namazı kıldırıldı. Cenaze namazının kılınmasının ardından şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu askerler tarafından bir süre omuzlarda taşındıktan sonra top arabasına konuldu. Bu sırada görevlilerin yardımı ile güçlükle ayakta duran ailede top aracının yanında yürüyerek son kez oğullarının tabutuna baktılar.

AİLE MEZARILĞINA GÖTÜRÜLDÜ

Bir süre top arabasında taşınan şehit Osman Yıldırım´ın naşı daha sonra konulduğu cenaze aracıyla götürüldüğü Kırıkkale Yahşihan Mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenaze namazına Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz´ın yanı sıra AK Parti Kırıkkale Milletvekilleri Ramazan Can, Abdullah Öztürk, Mehmet Demir, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, ilçe belediye başkanları, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ve binlerce kişi katıldı.



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı