Şehit ailelerinden birlik ve beraberlik

Şehit ailelerinden birlik ve beraberlik

Şehit ailelerinden birlik ve beraberlik

Beklentilerini aktardılar

Şehit ve gazi dernek başkanları kurulunun ilk toplantısı Nevşehir´de gerçekleştirildi. Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği toplantıda 10´a yakın ilin şehit aileleri ve gazileri derneği başkanlarının ortak açıklamasında hükümetten önemli beklentileri dile getirildi.

KIRIKKALE´DEN KATILIM OLDU

Nevşehir´de toplanan Kırıkkale Vatan İçin Can Verenler Dernek Başkanı Mümtaz Torunlu´nun da bulunduğu 10´a yakın ilin şehit aileleri ve gazileri derneği başkanlarının ortak açıklamasında hükümetten önemli beklentileri dile getirildi. Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği başkanlığında düzenlenen toplantıya, Aksaray, Niğde, Kırşehir, Yozgat, Sivas, Kırıkkale ve Yozgat´ın Sarıkaya ilçesi şehit ve gaziler dernek başkanları katıldı.

AİLELERİN BİRÇOK SORUNU VAR

Toplantıda şehit ve gazi dernek başkanları adında açıklamada bulunan Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği Başkanı Ramazan Çiftçi, "Şehit ailelerimiz ve gazilerimizin yaşadığı sorunlar, sıkıntılar ile ilgili yaptığımız istişarelere ilk çalışmayı Nevşehir´den start vererek başlatıyoruz. Şehit ailelerimizin ve gazilerimizin birçok sorunu vardır. Bizler bu sorunun çözümünde başta Cumhurbaşkanımızdan ve Başbakanımızdan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımızdan, İçişleri Bakanımızdan velhasıl hükümeti temsil eden tüm bakan ve milletvekillerimizden destek bekliyoruz.?

FARKLILIK OLSUN İSTEMİYORUZ

?Bizler dernek başkanları olarak çalışma yaptığımız talep dosyamızı hazırlarken sorunları yerinde tespit ettik. Bu sorunlara karşılık olarak da çözüm önerilerimizi de sunacağız. Taleplerimizi madde madde sıralayacak olursak. Şehit ailelerimiz ve gazilerimiz arasında farklılık olsun istemiyoruz. Biz bir bütünüz. Bizim bu bütünlüğümüz 2012, 2013 yıllarında sağlanmıştı ama şuan birçok konuda farklılıklar meydana gelmektedir. Şehit anne ve babalarımızın maaşının çok farklı kalemlerden ödendiği değişik kalemlerden ödendiği bir gerçektir.?



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli