Anahtar Kelimeler: Şehit için çeşme yapıldı

Şehit için çeşme yapıldı

Şehit için çeşme yapıldı

Şehit için çeşme yapıldı

Babası çeşme yaptırdı

Şehittin babası Mustafa Kablan rüyasında bir yol kenarında çeşme yapılmasını şehit oğlunun hayır dualar alacağını görmesi üzerine Kırıkkale Balışeyh istikameti 11 kilometre Işıklar kasabası sınırları içerisine bir çeşme ve mescit yaptırdı.

ŞEHİT OLMUŞTU

Kırıkkale´nin 188´nci Şehidimiz Osman Kablan Diyarbakır´ın Sur ilçesinde PKK´lı teröristlerle girdiği çatışmada yaralandıktan sonra kaldırıldığı hastanede şehit olmuştu. 41 yaşındaki Uzman Çavuş Osman Kablan´ın Kırıkkale´deki baba evine ateş düşmüştü. Evli ve 2 çocuk babası olan Uzman Çavuş Osman Kablan´ın görev yaptığı Elazığ´dan geçici görevle Diyarbakır´ın Sur ilçesine görev yapmaktaydı.

BABASI ÇEŞME YAPTIRDI

Kırıkkale´nin Yuva Mahallesi, 2412. Sokak`ta oturan şehidin ailesi annesi Elmas, babası Mustafa ile kardeşi Burak Kablan´a acıları bir nebze dindirecek olan Şehittin adına bir şeyler yapmak düşüncesine giden aile şehittin adına Çeşme ve Mescit yapma kararı aldılar. Mescit ve çeşmenin açılışına Kırıkkale Vali Yardımcısı Dr. Ayhan Özkan Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, İl Müftüsü Bekir Gerek, İl jandarma Harekat ve Eğitim Komutanı Jan. Yzb. Osman Ceran, Gençlik Hizmetler ve Spor İl Müdürü Rıfat Ünlü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zühtü Bozdemir, Il Emniyet Müdür yardımcıları ve çok sayıda vatandaşların katılımları oldu.

 



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli