Şehit piyade er Nazlım, son yolculuğuna uğurlandı

Şehit piyade er Nazlım,  son yolculuğuna uğurlandı

Şehit piyade er Nazlım, son yolculuğuna uğurlandı

Baba ocağında toprağa verildi

Şehit piyade er Nazlım, son yolculuğuna uğurlandı. Şırnak´ın Uludere ilçesinde, terör saldırısı sonucu şehit olan piyade er İsa Nazlım´ın cenazesi, Kırıkkale´nin Sulakyurt ilçesine bağlı Güzelyurt köyündeki baba evine getirilerek helallik alındı.

KÖYÜNDE TOPRAĞA VERİLDİ

Şırnak´ın Uludere ilçesinde, terör saldırısı sonucu şehit düşen piyade er İsa Nazlım´ın cenazesi, Kırıkkale´nin Sulakyurt ilçesine bağlı Güzelyurt köyünde toprağa verildi. Şırnak´taki törenin ardından dün Ankara´ya gönderilen şehit Nazlım´ın (20) naaşı, Sulakyurt ilçesine bağlı Güzelyurt köyü camisine getirildi. Şehidin annesi Sultan, babası Ergül, ağabeyleri Sait ve Hasan Nazlım ile yakınları, tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Anne Nazlım, "Selvi boylu kuzum. Hastayım oğlum, beni hastaneye götürsene." diye ağıt yaktı. Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz´ın taziyelerini sunduğu sırada şehidin ağabeyi Hasan Nazlım, oğlu Ahmet Talha´yı göstererek, "Sayın Valim, bu benim oğlum. Amcasının kanını yerde koymayacak. Onun için yetiştirip eğiteceğim. Yeter ki vatan sağ olsun." dedi.

GÖZ YAŞI DÖKTÜLER

Şehidin tespihini tabutun üzerine koyan ağabey Sait Nazlım, "Kardeşim, bak tespihini getirdim. Benden bunu istemiştin." diyerek gözyaşı döktü. Sağlık ekipleri, fenalık geçiren bazı şehit yakınlarına müdahale etti. Bu arada bir vatandaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun gönderdiği çelengin üzerindeki yazıyı yırttı. Çelenk, görevlilerce alandan alınıp bir araca konuldu. Şehidin naaşı, ağabeyi Sait Nazlım´ın kıldırdığı cenaze namazın ardından köy mezarlığında defnedildi. Cenaze törenine, şehidin ailesi ve yakınları, Kırıkkale Valisi Mehmet Haktankaçmaz, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Lojistik Komutanı Tümgeneral Sinan Yayla, AK Parti Kırıkkale Milletvekili Mehmet Demir, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Kırıkkale Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selami Arslan, emniyet mensupları, askeri ve mülki erkan ile vatandaşlar katıldı.

ULUDERE´DE TÖREN YAPILDI

Şehit Olan Piyade Er Isa Nazlım için vatani görevini yaptığı Uludere´de de tören düzenlendi. Törene, Şırnak Belediyesine kayyum olarak atanan Vali Yardımcısı Turan Bedirhanoğlu, Vali Yardımcısı Ali Arıkan, Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın, 1. Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ercan Yaşin, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, korucular ve şehidin silah arkadaşlarıyla polisler katıldı. Ergül ve Sultan Nazlım çiftinin 4 çocuğundan en küçüğü olan şehit İsa Nazlım´ın evinin bulunduğu Alsancak Mahallesi, komşuları tarafından Türk bayrakları ile donatıldı. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığındaki törende, şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, katafalka konuldu, öz geçmişi okundu ve dua edildi.

TERHİSİNE 81 GÜN KALMIŞ

Şırnak´ın Uludere´de, terör saldırısında şehit düşen piyade er İsa Nazlım´ın Ankara´daki baba evinde yas var. Sağlık görevlileri eşliğinde şehidin Etimesgut Alsancak Mahallesi´ndeki babası Ergül ve annesi Sultan Nazlım´ın evine gelen askeri yetkililer, aileye acılı haberi verdi. Ailenin 3 çocuğunun en küçüğü olan Nazlım´ın terhisine 81 gün kaldığı öğrenildi. Terhisine 81 kalan şehidin ailesi ve yakınları için mahalleye taziye çadırı kurulurken, Kur´an-ı Kerim okunarak dua edildi. Etimesgut ve Büyükşehir Belediyesi ekiplerince, şehidinin evinin olduğu sokağa taziye çadırı kurulurken, sokak girişi ile ailenin oturduğu binaya Türk bayrakları asıldı. Şehidin yakınları için bir ambulans ve sağlık ekibi de evin önünde hazır bekletildi.

Ailenin üç erkek çocuğundan en küçüğü olan şehit askerin görevinin bitimine 81 gün kaldığı öğrenildi.



  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu