Anahtar Kelimeler: Şehitler yürüdüler

Şehitler için yürüdüler

Şehitler için yürüdüler

Kırıkkale’de Bozkır Dağcılık Doğa Sporları Spor Kulübü üyeleri, Kuzey Irak’ta Pençe Kilit operasyonunda şehit düşen 12 vatan evladı için anlamlı bir etkinliğe imza attı.

 

ŞEHİTLER İÇİN YÜRÜYÜŞ

Doğa sporlarını sevdirmek ve Kırıkkale’nin kültürel miraslarını tanıtmak amacıyla önemli çalışmalara imza atan Bozkır Dağcılık Doğa Sporları Spor Kulübü, Kırıkkale’de önemli ve anlamlı bir etkinliğe imza attı. Kuzey Irak’ta Pençe Kilit operasyonunda şehit düşen 12 vatan evladı için yürüyüş gerçekleştirdiler. Toplamda 52 kişinin katıldığı yürüyüşe Bahşılı ilçesine bağlı Büyük Sarıkaya köyünden başlandı. Ellerine Türk bayrakları alan dağcılar, kırmızı beyaz görüntüleriyle dikkatleri üzerine çekti.

 

AÇIKLAMA YAPTILAR

Sarıkayalar köyü Kesikkaya mevkiinde, geçtiğimiz haftalarda Kuzey Irak’ta şehit düşen 12 askerin isimleri okundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kur’an-ı Kerim okundu ve hep birlikte dualar edildi. Bozkır Dağcılık Kulübü başkanı Vedat Durudoğan, “Türkiye’mizin yaşadığı bu acı sonrası şehitlerimizi unutmamız mümkün değildi. Onlar bu vatan için şehit oldular. Bizim onları anmamız ve unutmamamız boynumuzun borcu” dedi.



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı