Anahtar Kelimeler: Sendika başkanına saldırı

Sendika başkanına saldırı!

Sendika başkanına saldırı!

Sendika başkanına saldırı!

Yetki mücadelesi kızışıyor!

Sağduyu çağrısı yapılıyor!

MKE iş yerlerinde teşkilatlanma çalışması yapan Çelik-İş Sendikası Kırıkkale Bölge Mali Sekreteri Kenan Olgun´un saldırıya uğradığı öğrenildi. Saldırıyı sendikal mücadele için karşı sendikanın bir gurup mensubunun düzenlediği öne sürülüyor.

SALDIRI OLAYI YAŞANDI

Çelik-İş Sendikası Kırıkkale Şube Mali Sekreteri Kenan Olgun´un iş çıkışında taşlı sopalı saldırıya uğradığı öğrenildi. Olgun kaldırıldığı hastanede tedavi altına alınırken olayın duyulmasının ardından Çelik-İş Sendikası Genel Merkez yöneticileri ve MKE işçileri hastaneye akın etti. Çelik -İş Sendikası Genel Merkezi adına açıklamada bulunan Genel Sekreter Yunus Değirmenci "Olayın arkasında sarı sendika olarak bilinen Türk Metal Sendikası var. Bunların yaptığı ne ilk nede son olacaktır. Ancak biz bunun hesabını yargı önünde soracağız. Yüce Türk Adaletine güveniyoruz. Sendikacılığın yüz karası Türk Metal Sendikasından er yada geç tüm işçi kardeşlerimiz kurtulacaktır. Bu alçaklığı yapanları, azmettirenleri biliyor ve kınıyoruz. MKE işçisi sahipsiz değildir? dedi.

ADALETLE HESAP SORULACAK

Çelik-İş Sendikası Kırıkkale Bölge Başkanı Hakan Halıcı, "4 Mart Cuma 2016 günü saat 15:45 sularında Kırıkkalespor Kulübü TCDD tesisleri arasında kalan MKE bölgesinde Çelik-İş Sendikası Kırıkkale Temsilciliği Mali Sekreteri Sayın Kenan Olgun Bey Türk Metal Sendikası Kırıkkale Şubesinde yöneticilik yapan bir gurup tarafında pusu kurularak hunharca darp edilmiştir. Olay sırasında saldırganların sayıca fazla, ellerinde kesici ve delici aletlerin olduğu ortaya çıkmıştır. Olayın sıradan bir adli vaka gibi gösterilmeye çalışılması gerçekleri engelleyemez. Gerek hadisenin gerçekleşme biçimi, gerekse Türk Metal Sendikasının kirli geçmişi olayın organize bir pusu olduğunu göstermektedir. Olayın tüm sorumluları ve alın terine kan karıştıran emek düşmanlarından Yüce Türk Adaleti elbette hesap soracaktır? dedi.

27-1´İN DİYETİ ÖDENDİ

Sendikaların güçlerini işçilerin verdiği destekten aldığını ifade eden Halıcı "İşçi sendikasına ne kadar destek verirse sendikalar o kadar güçlü olurlar. Yaşanan bu hadise bugün kendisini sendikacı sanan zihniyetin gücünü nereden aldığını ortaya çıkarmıştır. Gücünü Genel Merkez´den alanlar, 27-1´le işçi tarafından istenmeyenler, işçiye söyleyecek sözleri olmayanlar dün İzmit´te, Bursa´da, İskenderun´da yaptıkları utanç verici eylemi Kırıkkale´de de yapmışlardır. 27-1´in diyeti işçiler arasında kara Cuma olarak adlandırılan 6 Mart´ta ödenmiştir. MKE iş yerlerinde çalışan tüm insanlar bir ailenin mensubudur. Büyük işçi ailesinin mensupları arasına fitne sokarak koltuklarında oturanlara birlik olarak cevap vermeliyiz. Herkesin görüşlerine saygılı olmalıyız. Vakur duruşumuzu bozmadan, kimsenin kalbini kırmadan emek ve ekmek mücadelesine devam etmeliyiz" şeklinde konuştu.

KARDEŞLİĞİMİZİ BOZAMAZLAR

Halıcı açıklamasının devamında, "Yaşanan bu utanç verici olayın yüce Türk Adaletinde takipçisi olacağımızı, hiçbir MKE işçisinin alın terini zayi etmeyeceğimizi, her MKE işçisinin sendikal tercihine bakmadan ailemizin bir ferdi olduğunu MKE işçisinin her daim emrinde olduğumuzu belirtiyor, Yaşanan üzücü olayın son olmasını temenni ediyoruz. Yaşanan olayda yaralı kardeşimiz Kenan Olgun beye acil şifalar diliyor, olayı yapanları ve yaptıranları kınıyoruz." dedi. Saldırıya uğrayan Kenan Olgun´un sağlık durumunun iyi olduğu, hastanede tedavi edildiği bildirildi. Olgun´un sağlık raporu aldığı da belirtildi. Olay işçi camiası tarafından da tepkiyle karşılandı. Birkaç ay içinde gerçekleştirilecek olan sendikalar arasındaki yetki mücadelesi konusunda herkesin sağduyulu hareket etmesi önerildi. Kimilerinin sendikal mücadeleyi gergin bir ortama taşıma gayretinde olduğuna dikkat çekildi. 



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false