Anahtar Kelimeler: Allah bildiği yapsın!

Seni Allah bildiği gibi yapsın!

Seni Allah bildiği gibi yapsın!

Bak ne hale getirmiş?

Hani eskileri suçluyordun?

 

Daha neler göreceğiz…!

 

Beytülmal kalmamış bile…!

 

Kendi dönemi boyunca belediyenin borçları konusunda hep eski başkanları suçlayan ve borçlu bir belediye aldığını söyleyen Mehmet Saygılı sadece bir kalemde eski başkanların borçlarını bile ikiye katlamış. 

 

EDS BORCU DİKKAT ÇEKTİ

Kırıkkale Belediyesi’nin gelir ve gider tablosu yayınlanırken, borç tablosu dikkat çekti. Kendi dönemi boyunca belediyenin borçları konusunda hep eski başkanları suçlayan ve borçlu bir belediye aldığını söyleyen Mehmet Saygılı sadece bir kalemde eski başkanların borçlarını bile ikiye katlamış. Borçlar konusunda hep eski başkanlara suç bulan Saygılı’nın EDS’ler için tek kalemde Aselsan’a 579 milyon lira borç yaptığı görüldü.

 

FİRMAYI ZENGİN ETMİŞ!

Belediyenin borç miktarı yaklaşık 700 milyon lira civarında. Belediye binasına asılan afişte borç toplamının 691 milyon lira olduğu görülüyor. Bunun içinde kurumlara, vergi dairesine, SSK, esnafa olan borçlar var. Yapılandırılmış olan borçlar var. Tüm borçların toplamı bile EDS için Aselsan’a yapılan borca neredeyse yetişemiyor. Belediyeyi borçlandırarak Aselsan’ı ve taşeron firmayı zengin ettiği gözlenin Saygılı’ya büyük tepki var.

 

BUNU NASIL YAPTIN?

Hep “Beytülmala dokundurmadım” diyen Saygılı’nın beytülmalı neredeyse EDS için Aselsan’a sattığı gözleniyor. Gelir ve gider tablosu sosyal medyada paylaşılırken, bir çok kişi, “Beytülmala dokundurmayan, dürüst olarak lanse edilen Sayın Saygılı beytülmalı EDS için Aselsan’a adeta satmış. Teşaron şirket ile belediyenin gelirini hortumlamışlar. Allah’tan korkmaz kuldan utanmazlar bunu nasıl yaptınız? Ne gerek vardı EDS’lere ve bu kadar borca? Buna nasıl bir açıklama yapacaksınız?” diyor. 

 

DİKKAT ÇEKİCİ DURUM

Bu arada borcun toplamı aslında 887 milyon lira olarak görülüyor. Ancak yapılandırmalarla bu rakam 691 milyon lira gibi görülüyor. Rakamın bu kadar yüksek olması dikkat çekiyor. 



  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu