Anahtar Kelimeler: Siber programı başlıyor

Siber programı başlıyor

Siber programı başlıyor

Nitelikli siber güvenlik uzmanı yetiştirilmesi amacıyla yürütülen Siber Vatan Programı Ahiler Kalkınma Ajansı ve Kırıkkale Üniversitesi iş birliğinde Kırıkkale’de başlıyor.

UZMAN YETİŞTİRİLECEK

Siber Vatan Programı Ahiler Kalkınma Ajansı ve Kırıkkale Üniversitesi İş Birliğinde Kırıkkale’de başlıyor. Siber Vatan Programı, nitelikli siber güvenlik uzmanı yetiştirilmesi amacıyla Kalkınma Ajansları koordinasyonuyla yürütülen; eğitim müfredatı ve programı oluşturma, kapasite geliştirme, farkındalık ve motivasyon oluşturma faaliyetlerinden oluşuyor. Kurgulanan programlarda eğitimlerin yanında teknik geziler, usta çırak buluşmaları, konferanslar ve seminerler, mentör firmalar ile bire bir çalışmalar, Capture The Flag (CTF) yarışmaları ile girişimcilik ekosistemi oluşturulmakta ve geliştirilmekte.

 

SON MÜRACAAT TARİHİ 8 MART

Son başvuru tarihi 8 Mart 2024 olan programa Kırıkkale Üniversitesindeki tüm fakültelerde eğitim gören öğrenciler başvuru yapabilecek. Başvuru sonrası yapılacak online (Capture The Flag) yarışmada başarı gösteren öğrenciler tamamı ücretsiz olan eğitimlere katılmaya hak kazanacak. Başvurular https://www.sibervatan.org/basvurular bağlantısı üzerinden alınacak. Başvuru kaydı oluşturan öğrencilere, sms ve e-posta yoluyla Capture The Flag (CTF) yarışması erişim bilgileri gönderilecek. 12 Mart 2024 saat 19:00’da online katılım ile başlayacak ve yaklaşık 2 saat sürecek CTF yarışmasına, öğrenciler kişisel taşınabilir bilgisayarları ile diledikleri yerden katılım sağlayabilecek. CTF yarışması sonunda başarı puanına göre en yüksek seviyede olan 45 öğrenci programa katılmaya hak kazanmış olacak. Program için öğrencilerden herhangi bir ücret alınmayacak, her öğrencinin kullanacağı kişisel taşınabilir bilgisayarını kendisinin temin etmesi gerektiği bildirildi. Seçilen 45 öğrenciye 4 ayrı haftada Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Laboratuvarlarında fiziksel olarak eğitimler verilecek.

 

10 GÜNLÜK KAMP

Son eğitimin tamamlanmasının ardından katılımcılara sınav uygulanacak ve bu sınavı başarıyla tamamlayan öğrenciler, diğer kalkınma ajanslarından gelecek öğrencilerin de katılımıyla 10 günlük bootcamp etkinliğinde yer alacak. Siber Vatan Bootcamp, Siber Vatan Programı takımlarının bir araya geldiği derin ve teknik eğitimlerin, pop-up görev simülasyonlarının ve uygulamalarının, yarışmaların ve çeşitli sosyal etkinliklerin yapıldığı 10 günlük yoğunlaştırılmış bir kamp programı. BootCamp boyunca takımlar 7/24 esasında çalışmalara devam edecek. 

 

DERS BİLGİSİ VERİLDİ

Siber Vatan Programının, takım içi eğitimler, görevler ve raporlamalar, proje geliştirmeleri ve Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi iş birliğinde staj ve istihdam süreci ile tamamlanması öngörülüyor. Her bir eğitim başlığında %80 devam zorunluluğu uygulanacak. Devamsızlık yapan ve programa ilgi göstermeyen öğrencilerin program ile ilişkisi kesilecek ve bu kişilere herhangi bir eğitim sertifikası verilmeyecek. Programa katılmaya hak kazanan öğrenciler için, eğitim gördüğü fakülte yönetimi tarafından okul derslerine devam zorunluluğu hususunda gerekli kolaylık sağlanacak.



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı