Anahtar Kelimeler: Silah firmasından Afrin destek

Silah firmasından Afrin´e destek

Silah firmasından Afrin´e destek

Silah firmasından Afrin´e destek

Ücret istemiyorlar!

 

Kırıkkale´de Makine Kimya Endüstri Kurumu (MKEK) için de üretim yapan bir savunma yan sanayi fabrikası, MKEK´e    Zeytin    Dalı Harekatı süresince ücret almadan üretim yapmak için başvuruda bulundu.

 

 

DESTEK ÇALIŞMASI

Silah sanayi konusunda ülke için önem arz eden şehirlerden Kırıkkale´de savunma sanayi için parça üretiminde bulunan Sinerji Firması, MKEK adına yapacağı üretimlerde    Afrin    operasyonu süresince ücret almamak için kuruma dilekçe verdi. MKEK yetkilileri tarafından kendilerine teşekkür edildiğini ifade eden şirketin patronu Adnan Duman, yakın dönemde kurum tarafından verilecek siparişleri beklediklerini belirtti. Duman, "Firmamız başta Makine Kimya olmak üzere birçok kuruma yönelik projeleri zamanında teslim etti. Biz yaklaşık 30 kadar projede görev almışken, Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Afrin operasyonu başladı. Biz bu projeleri tamamlamaya çalışırken kurum tarafından bize bazı projelerin acil olduğu belirtildi.

 

MÜRACAAT ETTİLER

Dilekçeyi verme fikrimiz de tam bu esnada gelişti. Bazı mühimmat parçalarının kritik öneme sahip olduğunu bilen firmamız, bu konuda sorumluluk alarak Makine Kimyaya bir dilekçe ile başvuruda bulundu. Yapılan başvuruda kurumun acil ihtiyacı olan bazı kritik mühimmat parçalarını firmamızca herhangi bir bedel beklemeksizin yapmak ve zamanında teslim etmek konusunda sorumluluk alabileceği belirtildi. Makine Kimyanın olumlu sonuç vermesi durumunda firmamız daha önce tecrübeye sahip olduğu 105, 125 ve 155 milimetrelik tank topu Obüs mermilerinin bazı kritik parçalarını üretmekle ilgili bir kapasiteye sahiptir.

 

NELER YAPILIYOR?

Aynı zamanda uçak bombalarıyla ilgili ve milli piyade tüfeğinin parçalarıyla ilgili olası siparişlerde ordunun ve milletin yanında olmakla ilgili kararlı duruşuna devam edecektir. Operasyon süresince Makine Kimya işçileri başta olmak üzere ülke genelinde birçok vatandaşımız gerek odun taşıyarak, gerek ücretsiz mesai yaparak saflarını belli etmiştir. Umarım bir nebze yerli ve milli kavramına uyan firmamız da katkı sağlar" şeklinde konuştu.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false