Anahtar Kelimeler: Silah firma başvurdu

Silah OSB´YE 20 firma başvurdu

Silah OSB´YE 20 firma başvurdu

Silah OSB´YE 20 firma başvurdu

Vali bilgi verdi

Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, MÜSİAD Kırıkkale şubesini ziyaret ederek yeni seçilen yönetim kuruluna hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Vali Haktankaçmaz burada Kırıkkale´de kurulan silah organize sanayi hakkında açıklamada bulundu. Vali Haktankaçmaz 20 firma başvurusu olduğunu söylerdi.

ALT YAPI TAMAMLANIYOR

Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, MÜSİAD Kırıkkale Şube Başkanı Mustafa Kaplan ve yönetim kurulu üyelerini  makamında ziyaret etti. Kırıkkale´nin yatırımları ve işadamlarının yapacağı çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunan Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, Kırıkkale´nin SOS ile sanayi devrimi yaşayacağını söyledi. Silah İhtisas Organize Bölgesi´nin Türkiye´de tek olduğunu ve kente büyük bir yatırım sağlayacağını belirten Haktankaçmaz, şuana kadar 20 firmanın başvuru yaptığını ülke genelinde hizmet veren büyük firmalara davet mektubu gönderildiğini bildirdi. Haziran ayından önce altyapı çalışmalarının biteceği müjdesini veren Haktankaçmaz, bu konuda çalışmaların sürdüğünü ve tüm kurumların buna destek verdiğini ifade etti.

MALİYE  BAKANLIĞINDAN KAYNAK

Kırıkkale OSB´de altyapı problemlerinin giderilmesi için çalışmalar yapıldığını belirten Haktankaçmaz, Kırıkkale OSB´de de doğalgazın olmadığını ve bu konuda Maliye Bakanlığı´ndan gelecek olan kaynağın yüzde 80´inin bu projeye aktarılacağını belirterek doğalgaz sorunun çözülmesinin firmalara da katkı sağlayacağını ifade etti. MKE ve TÜPRAŞ´dan sonra SOS ile Türkiye Savunma Sanayisine önemli katkılar sağlayacağını belirten Haktankaçmaz, kentin 4. Teşvik bölgesinde olmasının, yatırımcılar için önemli bir avantaj olduğun kaydetti. OSB´de yapılacak yatırımlarda ise kentin 5. Teşvik bölgesinde yer aldığını belirten Haktankaçmaz, yatırımcıları çekmek için fiziki altyapının kendileri tarafından düzenleneceğini bildirdi.

EKONOMİYE BÜYÜK BİR KATKI

Ankara´nın yanında bulanan Kırıkkale´nin bölgenin en ucuz maliyetli yatırım şehri olduğunu belirten Haktankaçmaz, bu yıl Türkiye´nin dört bir yanından yatırımcı beklediklerini söyledi. Kent genelinde bulunan firmaların sahiplerine de seslenen Haktankaçmaz, SOS bölgesinde yatırım yapma çağrısında bulundu. MÜSİAD Kırıkkale Şube Başkanı Mustafa Kaplan ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Vali Haktankaçmaz´a teşekkür etti. Kırıkkale´de ki işadamlarının kente yatırım yaptığını ve birçok kişinin istihdamına katkı sağladıklarını belirten Kaplan, işadamlarının ekonomiye büyük bir katkı sağladığını ifade etti. Ziyarete Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Mürsel Akçay, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Aydın katıldı.



  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu