Anahtar Kelimeler: Şimdi hırsızlık ?

Şimdi de hırsızlık mı?

Şimdi de hırsızlık mı?

İkisi de yabancı uyruklu!

 

Tabletleri çalamadılar

Yahşihan’da iki yabancı uyruklu çocuk, dijital kütüphaneden tablet çaldı ancak özel yazılım sayesinde tabletlere de çocuklara da kısa sürede ulaşıldı.

HIRSIZLIK YAPTILAR

Kırıkkale'nin Yahşihan ilçesinde dijital kütüphaneden tablet çalan 2 yabancı uyruklu çocuk, özel yazılım sayesinde yakalandı. Yahşihan ilçesinde belediye tarafından Devlet Bahçeli Caddesi’nde hizmete açılan dijital kütüphanenin boş olduğunu gören 2 yabancı uyruklu çocuk, kütüphaneye girerek ders çalışır gibi tavırları sonrası dışarı çıktı. Çocuklar bir süre sonra bu kez montlu olarak içeri girdi. Arkadaşı kapının önünde gözcülük yaparken diğeri gözüne kestirdiği demir muhafazadaki tableti çıkartmaya çalıştı.

TABLETLER BULUNDU

20 dakikalık uğraşın ardından demir muhafazadan çıkarttığı tableti masaya bırakan çocuk, üzerindeki montu arkadaşına verip, bu kez kendisi kapıda gözcülüğe başladı. Daha sonra tableti montuna saklayan çocuk arkadaşıyla birlikte kayıplara karıştı. Zabıta Müdürlüğü ekipleri, tabletin çalındığını fark ederek güvenlik kameralarını inceledi. Tabletlere yerleştirilen özel yazılım sayesinde tabletlerin yeri kısa sürede tesbit edildi. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, tableti çalan çocukların yabancı uyruklu olduğunu belirledi. Çoçuklar yakalanırken, tabletler alındı. Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, tablet hırsızı 2 çocuktan şikayetçi olmadı.



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı