Anahtar Kelimeler: Şimdi işler karıştı!

Şimdi işler karıştı!

Şimdi işler karıştı!

Kendi adayını çıkaracak

Saygılı’nın berbat ettiği ortamda seçim ne olur?

 

Herkes bunu konuşuyor!

 

Cumhur İttifakı'nın yerel seçimlerde Kırıkkale'de ittifak yapmayacağı, Milliyetçi Hareket Partisi'nin kendi adayını çıkaracağı kesinleşti.

 

 

ÖNEMLİ BİR GELİŞME

Cumhur İttifakı'nda yerel seçim iş birliğinde 30 büyükşehir, 29 ilde iş birliği tamamlandı. İddialara göre, Kırıkkale, Kastamonu, Çankırı’da partilerin ayrı ayrı belediye başkan adayı çıkaracağı belirtildi. Yerel seçimlere yönelik AK Parti ve MHP heyetlerinin çalışması tamamlandı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Büyükşehir statüsünde olmayan 51 ilin 22'sinde her iki partinin ayrı ayrı kendi adaylarıyla seçime katılması, geri kalan 29 il merkezinde iş birliği yapılmasının kararlaştırıldığını açıklamıştı. 

 

İŞTE O İLLER

İddialara göre, bazı illerde Kırıkkale, Kastamonu, Çankırı’da partilerin ayrı ayrı belediye başkan adaylarını çıkaracağı öğrenilirken, Sinop, Yozgat ve Çorum AK Parti desteklenmesi bekleniyor. Osmaniye, Erzincan, Bartın ise MHP’nin destekleneceği belirtildi. Öte yandan, Bilecik’in Söğüt ilçesinde MHP’nin adayı, Bitlis’in Ahlat ilçesinde ise AK Parti adayı desteklenecek.

 

İŞTE SAYGILI’NIN GETİRDİĞİ NOKTA

Öte yandan bu gelişme nedeniyle AKP’yi de ciddi bir kaygı aldı. İki dönemdir MHP’nin desteği ile seçim kazanan ve kendisini “özel” zanneden Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’nın tam anlamıyla berbat ettiği Kırıkkale’de partinin nasıl seçim kazanacağı merak konusu. Bu endişe nedeniyle genel merkezin durumu bildiği için mevcut adayların haricinde yeni bazı aday adayları için anket yaptırdığı biliniyor. Yeni ankette Mehmet Demir, Nuh Dağdelen ve Mahir Yılmaz isimleri yer alıyor. 

 

SEÇİMİN KAYBEDENİ BELLİ OLUR!

Mehmet Saygılı nedeniyle genel seçimlerde de büyük oy kaybı yaşayan Kırıkkale’nin ittifak olmaması nedeniyle seçimi kaybetmesine kesin gözüyle bakılıyor. Hele hele seçime Mehmet Saygılı ile girilmesi durumunda seçimin kazananı değil ancak kaybedenin kesinlikle AKP olacağının altı çiziliyor. Saygılı’nın iki dönemde partiyi getirdiği son durum bu olurken, şimdi partililer ve genel merkez durumu kurtarmak için kara kara düşünüyor ve çözüm yolu arıyor. 



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı