Anahtar Kelimeler: Şimdi söz seçmenin!

Şimdi söz seçmenin!

Şimdi söz seçmenin!

Şimdi söz seçmenin!

 

Gözler sandıkta

Pazar günü yapılacak olan genel seçimlerde 5 yıl boyunca Kırıkkale Milletvekili sıfatıyla kimleri göreceğimize karar vereceğiz. Bu yılki seçim çalışmalarının yoğun bir şekilde geçtiği şu son 2 günde partiler ve her partiden 3 milletvekili adayı Pazar günü sandıkta mücadele verecek. Kırıkkale Merkezde 168 Bin 556 seçmen oy kullanabilecekken il genelinde seçmen sayımız ise 193 Bin 668 oldu.

HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI

Kırıkkaleliler, Mahalli İdareler ve Cumhurbaşkanı seçimlerinden yaklaşık 1 yıl sonra tekrar sandık başına gidecek. Milli İradesini her seçimde gösteren seçmenler yine büyük bir milli iarede göstererek 5 yıl boyunca Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Kırıkkale'den kimlere veya hangi partilere yetkiyi vereceklerini belirleyecekler. İl ve Merkez İlçe Seçim Kurulunca tüm hazırlıklar tamamlandı.

692 SANDIK KURULUYOR

Partiler aylardır yaptıkları gezilerin meyvesini Pazar günü almayı beklerken, tüm partilerdeki sandık görevlilerinin eğitimleri tamamlandı. Sandıklarda Pazar günü görev alacak müşahitler, sandık başkanları, üyeleri belirlendi. İl genelinde mahalle, merkeze bağlı köyler, ilçeler ve kasabalarda olmak üzere oylar 270 muhtarlıkta toplam 692 sandıkta toplanacak. Mahallelerde 168 bin 556 seçmen oy kullanacakken, köylerde 25 bin 112 kişi oy kullanacak. İl genelinde ise bu sayı 193 bin 668'i buluyor.



  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu