Anahtar Kelimeler: Sinema etkinliği

Sinema etkinliği

Sinema etkinliği

Sinema etkinliği

?Sinemaya Gitmeyen Çocuk Kalmasın? projesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği arasında imzalanan protokol çerçevesinde 2019 - 2020 eğitim yılı içerisinde Orta Öğretim öğrencilerine bulundukları illerdeki sinema salonlarında ücretsiz film seyretme imkanı sunmak amaçlanıyor. Bu proje için Kırıkkale´de bin 727 öğrenci kontenjanı ayrıldı.

GÜZEL BİR ÇALIŞMA

İl Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Demiröz yaptığı açıklamada "Projede öncelikli hedef hiç sinemaya gidememiş dezavantajlı öğrenci gruplarıdır. Bu proje ile; Orta Öğretim öğrencileri arasında Milli kültürel değerler hakkında bilinç ve farkındalık oluşturmak. Öğrencilerin sosyal ve kültürel gelişimine katkıda bulunmak, Öğrencilerde anı duygusu oluşturmak amaçlanmıştır. ?Sinemaya Gitmeyen Çocuk Kalmasın? projesi kapsamında Bakanlığımızın belirleyip önerdiği ?Masal Şatosu ? Sihirli Davet ve Konuşan Hayvanlar? adlı filmlerin gösterimi Bakanlığımız Sinema Genel Müdürlüğü´nün belirlediği salonlarda gerçekleştirilecektir? dedi.

BİLGİLER VERİLDİ

Demiröz, "Projenin Türkiye genelinde film gösterim maliyetleri Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından karşılanacaktır. Bu projeden faydalanacak okul ve öğrenciler Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenecektir. Kırıkkale Belediye Başkanlığı veya İlçe Belediyeleri de belirlenen öğrencilerin ulaşımını sağlayacaktır. Ayrıca sinemaya gelen her öğrenciye bir mısır ile bir su ikramı yapılacak olup maliyeti ise Bakanlığımız tarafından karşılanacaktır.İlimiz Yahşihan İlçesi, Podium AVM´nde bulunan, Cinemaximum da 02 Aralık ? 06 Aralık 2019 tarihleri arasında sinemada filmler gösterime sunulacaktır. Tüm basın mensuplarımız davetli olup, katılımlarınızı bekleriz.´´dedi.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli