Anahtar Kelimeler: Şirket Belediyeye geçti

Şirket Belediyeye geçti

Şirket Belediyeye geçti

Karakeçili İlçesi girişinde bulunan ve yıllardır atıl kalan Türkiye Şeker Fabrikaları'na ait pancar alımlarının yapıldığı Pancar Şirketi Karakeçili Belediyesi tarafından tamamen alındı.

 

ÖNEMLİ BİR GELİŞME

Şeker fabrikalarına ait olan, Pancar Şirketinin devri için gelen Şeker Fabrikaları Ankara Bölge Müdürü Mustafa  Uslu ve Müdür Yardımcısı Ercan Tokdere ile Karakeçili Belediye Başkanı Veysel Aydemir arasında protokol imzalandı. Karakeçili girişinde bulunan 14 dönüm 22 parsel şeker fabrikası alanının Belediye tarafından alındığını açıklayan Karakeçili Belediye Başkanı Veysel Aydemir, “Kırıkkale Valimiz Yunus Sezer'in büyük katkılarıyla buraya bir müze binası yapılacak. Karakeçili ilçesi Büklükale mevkiinden çıkan Hititlere ve Osmanlılara ait araç ve gereçler sanal ortamda sergilenecek. Ayrıca buraya Karakeçili’ye has Kıl Çadırlar kurulacak. Turizm alanları oluşturacağız. Kırıkkale ve dışından Çeşnigir Köprüsü’nü görmeye gelen vatandaşlar, buralarda dinlenecekler. Ayrıca köylü pazarı oluşturulacak. Karakeçili halkına ekonomik bir katkı sağlanacak. "

BİLGİLER VERİLDİ

Tarih ve gelenekleriyle yoğrulan ilçede Kırıkkale Valisi Yunus Sezer’in katkılarıyla geçmişine bir kez daha sahip çıktı. Karakeçili’nin girişinde bulunan ve ilçenin tarihiyle özleşen, yaklaşık 200 yıldır  kadınların çamaşırları ve gelin kızların yünlerinin yıkadığı Yunak Çeşmesi (Çamaşırhane)   yeniden restore edilerek, ilçenin güzelliğine güzellik katıyor.  Tatlı suyuyla ilçenin damak tadının her zaman bir numarası olan Yunak Çeşmesi’nde restorasyon çalışması son surat devam ediyor. Yunak Çeşmesi’nde iki adet çeşme bulunuyor. Biri içeride yer alırken, diğeri ise çamaşırhanenin içinde bulunuyor. Dışarıdaki çeşmede insanlar su ihtiyacını giderirken, çamaşırhaneye giren vatandaşlar farklı bir atmosfer ile karşılaşıyor. Yaşlı insanlar ise gördükleri manzara karşısında gözlerinin önünden gençliklerinde yaşadıkları bir şerit halinde geçiyor. 6 çamaşır yıkama  gözlerinden oluşan çamaşırhanede suyu sesi insanlara huzura kavuşturuyor. Restore ve sonrasında insanların mutlaka görmesi gerekiyor.



  • Salı 24.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.6 ° / 13.8 ° Güneşli
  • Perşembe 25.5 ° / 14.7 ° Güneşli