Anahtar Kelimeler: Sistem hızla büyüyor

Sistem hızla büyüyor

Sistem hızla büyüyor

PROGRAM BAŞLATILDI

 

Kırıkkale Üniversitesi Senato toplantısı bu hafta Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’ın çevrimiçi katılımıyla Merkezi Derslikler binamızda yapıldı. Senato toplantısına Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Nihat İnanç ve Prof. Dr. Mehmet Başalan ile Üniversite senato üyeleri katıldı.

SİSTEM BİLGİSİ VERİLDİ

Toplantı, Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan’ın Üniversitemizi genel olarak tanıttığı ve Üniversitede yapılan çalışmaları anlattığı sunum ile başladı. Rektör, Rektörlüğü süresince Üniversitede YÖK’e ilettiği birçok talebine göstermiş olduğu ilgiden ve olumlu geri dönüşler dolayısıyla YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’a teşekkürlerini iletti. Kırıkkale Üniversitesinin Başkent’e yakın olmanın avantajlarını iyi bir şekilde değerlendirdiğini belirten YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, ‘Kırıkkale Üniversitesi kendisine has bir çizgisi olan, büyümesi gelişmesi sıhhatli bir şekilde devam eden bir üniversitemizdir. Bizler talep noktasında bizlere iletilen rasyonel fikirlere zaten olumlu yaklaşıyoruz. Sizlerin taleplerinizin olumlu karşılanmasında asıl önemli etken bu talepler üzerinde çalışarak bizlere ulaştırmanızdır. Bu güzel bir durum.

PROGRAM BAŞLATILDI

Sizler üniversitenizde rasyonel bir şekilde çalışıyorsunuz ve bunun karşılığı olarak da hem bizim işimizi kolaylaştırıyorsunuz ve sizler de ileriye yönelik bir projeksiyonunuzu bulunduğunuz yerden, bulunduğunuz zaman diliminden gerçekleştiriyorsunuz. Bu açıdan da biz sizlere ve Ersan Hocama teşekkür ederiz. Yükseköğretim sistemi hızla büyüyor ve sayısal olarak büyümenin yani yatay büyümenin bir derinlik kazanması gerekiyor. Buna da YÖK olarak dikey büyüme diyoruz.  Bizler malumunuz ilk icraat olarak Kalite Kurulu kurulmasını gerçekleştirdik. İhtisaslaşma süreci başlattık. Yükseköğretimde dijitalleşme çalışmalarına hız verdik. Dünyada bir ilk olan ulusal ölçekli doktora programını başlattık” dedi. Toplantı, Prof. Dr. Yekta Saraç’ın, senato üyelerin sorularını cevaplaması ile sona erdi. YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’a teşekkür eden Rektör, yoğun programı arasında üniversitemiz senato toplantısına çevrimiçi olarak katılan Prof. Dr. Yekta Saraç adına yeni mezun olan bir öğrenciye tablo hediye etti.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false