Anahtar Kelimeler: Skandal !

Skandal bir olay!

Skandal bir olay!

Kayıp kaçak arıyorlar!

Su sorunu büyüyor!

 

Kırıkkale aylardır su sıkıntısı çekerken, sorunu    suyun basıncına, bahçe sulamaya ve aşırı su tüketimine bağlayan Kırıkkale Belediyesi’nin bir yandan da ana su hattında aşırı kayıp ve kaçak yaşandığı öne sürülerek arama yaptığı ileri sürülüyor.

 

 

YATIRIM YAPILMAZSA BU OLUR

Kırıkkale aylardır su sıkıntısı çekerken, sorunu suyun basıncına, bahçe sulamaya ve aşırı su tüketimine bağlayan Kırıkkale Belediyesi’nin bir yandan da ana su hattında aşırı kayıp ve kaçak yaşandığı öne sürülerek arama yaptığı ileri sürülüyor. Daha önceki yaz aylarında böyle bir sorun yaşanmazken, Belediyenin su hatlarına ve alt yapıya gerekli yatırımı yapmamasından dolayı kayıp ve kaçakları bulmakta bile zorluk çektiği ileri sürülüyor. Önceki yıllarda ana hatlarda yaşanan sorunları bile günlerce bulamayıp çözüme kavuşturamayan belediyenin suyla ilgili otomasyon sistemi olmasına rağmen, bu sistemi güncellemediği, arızalı sensörlere çözüm üretmediği için basınç düşüklüğünü el yordamı ile bulmaya çalıştığının altı çiziliyor. 

 

SAĞI SOLU KAZIYORLAR!

Konuyla ilgili teknik eleman ve ekiplerin de dışlandığı, bu yüzden sıkıntının bu noktaya geldiğinin altı çiziliyor. Bir önceki başkan döneminde SKADA sistemi kurulu olmasına rağmen sistemin teknolojik alt yapısının yenilenmediği ve güncellenmediği için ayrıca bu işten anlayan ekiplerin de dışlanması nedeniyle sistemin işlerliğini kaybettiği ifade ediliyor. Ekipler el yordamı ile kayıp kaçak arıyor. Şu anda ekiplerin ana hatların geçtiği bölgelerde kazı yaptıkları gözleniyor. Çalışmalar görüntülenerek servis bile ediliyor. Belediye’nin beceriksizliğini belgeleyen bu görüntülerin AK Parti Genel Merkezi’ne de notlar eklenerek gönderildiğinin altı çiziliyor.



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu