Anahtar Kelimeler: SMMMO fatura anlatıldı

SMMMO´da e-fatura anlatıldı

SMMMO´da e-fatura anlatıldı

SMMMO´da e-fatura anlatıldı

Muhasebede yeni dönem

Kırıkkale Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO), üyelerine ve stajyerlerine yönelik düzenlemiş olduğu bilgilendirme seminerlerine e-defter, e-fatura ve e-denetim konulu seminerle devam etti.

ELEKTRONİK ORTAMA GEÇİŞ

Kırıkkale SMMM Odası tarafından e-fatura, e-defter ve e-denetim semineri düzenlendi. Oda binasında gerçekleştirilen seminere TURMOB Genel Saymanı Ülkü Sönmez, Kırıkkale SMMMO Başkanı Kürşat Gürtemel, mali müşavirler ve muhasebeciler katıldı. Gürtemel, meslektaşlar ve mükellefler açısından önümüzdeki süreçte gündemi teşkil eden sorunlar olarak e-defter, e-fatura, e-tebligat, e- arşiv yeni nesil yazarkasa cihazları konusunda mesleki olarak elektronik ortama geçiş yapıldığını ve bu doğrultuda bilgilendirme seminerleri düzenlediklerini belirtti.

BAŞKAN BİZ HAZIRIZ DEDİ

Oda Başkanı Gürtemel, e-defter, e-fatura, e-tebligat ve yeni nesil yazarkasa işlemlerinin 2016 yılında başlayacağını söyleyerek, ?Bu sebeple meslektaşlarımızın kafalarında bazı sorular mevcut. Mali müşavirler odası olarak bu konularla ilgili üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız ve yapıyoruz. 1 Ocak 2016 tarihinde yürürlüğe girecek olan ?e-defter, e-fatura- e-arşiv zorunluluğu ve uygulaması´. Eğitim kapsamında, hangi tür işletmelerin düzenleme kapsamında yer aldığı, uygulama öncesi ve sonrasında yapılması gereken iş ve işlemler; mevcut hükümleri ve örnek uygulamalar ele alındı?

ZORUNLULUK GETİRİLDİ

Gürtemel eğitimle ilgili yaptığı değerlendirmede ?Maliye Bakanlığı 421 sıra No´lu VUK Tebliği ile bazı mükelleflere e-fatura düzenleme ve e-defter tutma zorunluluğu getirmiş durumda. İlgili tebliğ kapsamına giren meslektaşlarımıza eğitim vererek müşterilerinin mağduriyet yaşamamaları sağlama amacındayız. e-defter, e-fatura ve e-arşiv uygulamaları mali işlemlerde işletmelere kolaylıklar getirecektir. Bunun yanı sıra, kayıt dışı ekonomi ve haksız rekabetin çözümüne önemli bir katkı sağlayacağı inancındayım? dedi. SMMMO Başkanı Kürşat Gürtemel´in açılış konuşmasından sonra TURMOB Genel Saymanı Ülkü Sönmez e-defter, e-fatura ve e-denetim konularında detaylı bilgilendirme yapıldı.



  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu