Anahtar Kelimeler: Soğan Pırasa Festivali

Soğan ve Pırasa Festivali!

Soğan ve Pırasa Festivali!

Soğan ve Pırasa Festivali!

Kasabada festival yapıldı

Kılıçlar Kasabası Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Eğitim ve Kültür Çevre Derneği tarafından Kültür Bakanlığı Destekli 3. Geleneksel Soğan ve Pırasa Festivali Kılıçlar Köyünde yapıldı.

BİLGİLER VERİLDİ

Bu yıl 3´üncüsü düzenlenen Soğan ve Pırasa Festivali geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da yine coşkuyla kutlandı. Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan program, Kuran-ı Kerim tilavetinden sonra Kılıçlar Kasabası Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Eğitim ve Kültür Çevre Derneği adına Mustafa Sadıç tarafından dernek faaliyetleri hakkında bilgiler verilmesi ile başladı.

ÇEŞİTLİ HEDİYELER VERİLDİ

Festivalde birbirinden renkli kareler yerini aldı. Kılıçlardaki tarihi okulun Meydanını dolduran Kılıçlar köyü halkı ve civar köylerden gelen misafirler Ravza İlahi Grubu´nun Semazen gösterisi eşliğinde sahne aldığı programda duygu yüklü anlar yaşadı. Hediyeli yarışmaların düzenlendiği festivalde katılımcılara Dernek tarafından çeşitli ikramlar yapıldı. Festivalde gramajda en ağır soğan ve pırasayı yetiştiren çiftçilere Kılıçlar Kasabası Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Eğitim ve Kültür Çevre Derneği tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli