Anahtar Kelimeler: Soğuk hava çiftçiyi vurdu!

Soğuk hava çiftçiyi vurdu!

Soğuk hava çiftçiyi vurdu!

Soğuk hava çiftçiyi vurdu!

Üreticiler yine zor durumda!

Türkiye genelinde olduğu gibi İlimizde de, Nisan ayı içerisinde yaşanan kötü hava koşulları nedeniyle üreticiler zor durumda kaldı. Önce kuraklıktan, daha sonra selden olumsuz etkilenen çiftçiler, şimdi de dondurucu soğuklar nedeniyle zor günler yaşıyor.

Çiftçi sıkıntıda

Geçtiğimiz günlerde Türkiye'yi etkisi altına alan soğuk hava dalgası hem üreticileri, hem de vatandaşın cebini etkiledi. Havaların soğumasıyla birlikte çiftçiler, bu üretim sezonunda da zorlu hava koşulları nedeniyle sıkıntılı günler yaşayacağa benziyor. Konu hakkında gazetemize açıklamalarda bulunan Ziraat Odası Başkanı Orhan Öztürk, çiftçilerin don riskine karşı tedbirli olması, ürünlerini korumak için modern tarım tekniklerini uygulaması gerektiğini söyledi.

Meyve ağaçları etkileniyor

Meyve ağaçlarından badem, kayısı, erik ve kirazda başlayan çiçeklenmenin, Nisan ayıyla birlikte diğer meyve türlerinde de görüldüğünü belirten Öztürk, bugünlerde oluşacak kuvvetli bir donun özellikle meyve çiçeklerine zarar verebileceğini dile getirdi. Bazı üzüm bağlarında uyanan gözlerin karardığını Öztürk, ekonomik gücü yeterli olmayan çiftçilerin, donun zararından korunmak için saman yakma, ürünlerin üzerini örtme gibi yöntemlere başvurduğunu ifade etti.

Tarım tekniği uyarısı!

Öztürk, Rüzgâr pervaneleriyle havanın karıştırılması, su uygulaması gibi teknikler, don riskinden korunmada etkili olan yöntemlerdir. Çiftçilerimiz don riskine karşı tedbirli olmalı, ürünlerini korumak için modern tarım tekniklerini uygulamalıdır. Modern tarım tekniklerinin üreticilerimiz tarafından uygulanması ve kullanımının artması için gerekli tedbirler alınmalıdır. Üreticilerimiz bu konularda bilgilendirilmelidir” dedi.



  • Salı 10.9 ° / 7.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 14.5 ° / 6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 10 ° / 6.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu