Soğuklara karşı meyve tüketin

Soğuklara karşı meyve tüketin

Soğuklara karşı meyve tüketin

Önemli bir uyarı!

Hava sıcaklıklarının aniden soğuması ve mevsim geçişlerinin insanlar üzerinde etkisi konusunda İl Halk Sağlığı Müdürü Feramiş Ender Güngüneş, açıklamalarda bulundu. Soğuklara karşı bol bol meyve yeme tavsiyesinde bulunan Güngüneş, geçiş dönemlerinde dikkatli olması gerektiğini belirterek, "Doktor kontrolünde zatürree aşısı da yapılmalıdır" dedi.

BESLENME ÖNEMLİ

İl Halk Sağlığı Müdürü Feramiş Ender Güngüneş, mevsim geçişlerinde rastlanan ve songünlerde çoğu insanda sıklıkla görünen gribal enfeksiyon hastalıkları konusunda açıklamalarda bulundu. Açıklamasında hastalığa yakalanan ve öncesi için tavsiyelerinden de bahseden Güngüneş, ?Bu dönemde hastalıklardan korunmanın yolu bağışıklık sistemini güçlendirmekten geçer. Bunun için atılması gereken en önemli adım dengeli ve düzenli beslenmektir? ifadesinde bulundu.

4 HAFTA SÜRE

Güngüneş, ?Havaların soğuması, okulların açılması ve toplu taşıma araçları gibi kapalı mekanlarda geçirilen zamanın uzaması, özellikle nezle grip gibi hastalıkların bulaşma ve görülme sıklığını giderek artırabilir. İnsan vücudunun ısı değişimlerine uyum sağlaması için 2-4 hafta gibi bir süreye ihtiyacı vardır. Havaların aniden ısınıp soğuması ile ortaya çıkan kısa süreli ısı değişimleri, vücudun adaptasyonunu da zorlaştırmaktadır. Bu durum, vücudun strese girip savunma sisteminin zayıflamasına neden olmaktadır. ?

TERSİNE BİR DÖNEM YAŞANIR

?Hem kolay bulaşması hem de vücudun hassaslaşması özellikle sonbahar- kış döneminde görülen gribal salgınlara yakalamayı da kolaylaştırmaktadır. Bu durum kronik rahatsızlıkları olan hastalarda daha sık görülmektedir. Yaz mevsimi insanların rutin işlerinin azaldığı bir mevsimdir. Bu sırada gündüzler uzamış ve rutinden kurtulan insanların iş sonrası kendilerine ayırabildikleri zaman da artmıştır. Yazın yaşanan tüm bu canlanmaya karşın sonbahar ve kış döneminde tersine bir dönem yaşanır.?

SEBZE DE TÜKETİN

"El temizliğine özen gösterin. Ellerinizi bol su ve sabunla yıkayın. Elinizi yüzünüze götürmemeye özen gösterin. Kapalı mekanlardan mümkün olduğunca uzak durun. Mevsim koşullarına uygun giyinin. Ne ince ne de çok kalın giyinmeyin. Ofislerde ve okullarda özel eşyaları ortak kullanmamaya dikkat edin. Beslenme ve uyku düzenine özen gösterin. Doğru ve dengeli beslenin. Özellikle C vitamininden zengin meyve ve sebzeleri tüketmeye özen gösterin" dedi.



  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli