Soğukta kalan Suriyeli sığınmacılara yardım

Soğukta kalan Suriyeli  sığınmacılara yardım

Soğukta kalan Suriyeli sığınmacılara yardım

Yardım eli uzatıldı

Suriye´deki iç savaştan kaçarak Kırıkkale´ye gelen sığınmacılara Hayrat İnsani Yardım Derneği tarafından yiyecek, yiyecek, kömür ve kışlık eşya yardımında bulundu.

BAYRAM HAVASI ESTİRELİM

Hasandede köyü girişinde kurulan çadır ve barınaklarda kalan Suriyeli sığınmacılara Hayrat İnsani Yardım Derneği, topladıkları yiyecek, giyecek ve kışlık malzemelerini dağıttı. Hayrat İnsani Yardım Derneği gönüllü üyesi Yaşar Kaya, çadır ve barınaklarda kalan sığınmacıların zor durumda olduklarını düşünerek harekete geçtiklerini söyledi. Kaya, şunları kaydetti: ?Dernek olarak, Suriyeli kardeşlerimize yardım etmeye karar verdik. Sağ olsunlar dernek üyelerimiz yardım için yarıştı. Bugün gıda ağırlıklı malzemeler dağıttık. Çocukları sevindirdik. Top, çikolata ve oyuncak dağıttık. Onlar birazcık sevinsin diye. ´Burada bir bayram havası estirelim´ dedik. Allah herkesten razı olsun."

ESNAFA TEŞEKKÜR ETTİLER

Amaçlarının Peygamber efendimiz zamanındaki gibi ensar ile muhacir kardeşliğini yeniden hatırlatmak olduğu vurgusu yapan Kaya, ?Aynı durum bizim başımıza da gelebilir. Bugün bunlara yarın bize olabilir? diye konuştu. Sığınmacılar ise Suriye´deki iç savaştan kaçarak buraya geldiklerini çadırlarda 100 kişi yaşamaya çalıştıklarını söyledi. Kendilerine yardımda bulunan Kırıkkaleli esnafa teşekkür eden sığınmacılar, "Un, yağ, şeker, çay, yumurta, battaniye, yatak, elbise ve oyuncak gibi eşyalar getirdiler. Hepsinden Allah razı olsun. Tüm Türkiye ve Kırıkkaleli esnaflara teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.



  • Çarşamba 23.5 ° / 16.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu