Anahtar Kelimeler: Sonunda vatandaş patladı

Sonunda vatandaş patladı!

Sonunda vatandaş patladı!

Sonunda vatandaş patladı!

Vatandaş tepki gösterdi!

Kırıkkale´nin Bahçelievler Mahallesi´nin çeşitli noktalarında tren yolundan karşıya geçmek konusunda yaşanan sıkıntı, halkı zor durumda bırakıyor.

VATANDAŞ TEPKİ GÖSTERDİ

Kırıkkale´nin  Bahçelievler Mahallesi´nin çeşitli noktalarında tren yolundan karşıya geçmek konusunda yaşanan sıkıntı, halkı zor durumda bırakıyor. Şehrin içinden geçen tren yolu, şehir halkını ulaşım konusunda engelliyor. Halk ise bu engel karşısında belediyeden geçit talep ediyor.

SIKINTI YAŞANIYOR

Bahçelievler Mahallesi 710. Sokak´ın Sanayi Mahallesi´ne yakın vatandaşların tren yolu üzerinden geçit isteğine, Millet Bulvarı´ndan Ahılı Caddesi´ne dönüşte belediye tarafından başlatılan çalışma ile 707. Sokak sakinleri de katıldı. Çalışma öncesi kavşağı kullanarak karşıya geçtiklerini belirten mahalle sakinleri, çalışma ile en yakın alt geçidin kendilerine uzak kaldığını söylüyor ve çalışma sebebiyle yaklaşık bir aydır karşıya geçmekte zorlanıyor. Bazıları ise geçmek için kırık korkuluklar arasından geçerek tren raylarını kullanıyor.

GEREĞİ NEYSE YAPILSIN
Yaşanılan sıkıntıyla alakalı ilgili bir araya gelen mahalleliler adına Bilal  Karakaya, "Bu mahallede bizim ulaşım hürriyetimize engel olunuyor. Sadece biz değil  Karşıyaka  ve Yuva Mahallelileri de karşıya geçmek için bu hattı kullanıyor. Bizim bulunduğumuz yere alt geçit çok uzak kalıyor, kimse kullanmıyor. Hemen yakındaki kavşakta da çalışma var. Yetkililere buradan sesleniyoruz, burada bir hastamız olsa ulaştırmamız zor, gereği ne ise yapılsın" dedi.

ZORLUK YAŞANIYOR
Mahalle sakinlerinden Gülizar Kasapoğlu ise, "Bize tren vursa, burada da vurur, çalışma yapılan kavşakta da. Burası çarşıya çok yakın ama unutulmuş bir yer gibi. Sabahleyin çocuğumun beslenmesiyle, çantasıyla, çocuğumu da boynuma alarak zor bir şekilde kavşağın üzerinde karşıya geçiyorum" diye konuştu.

 

 



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false