Anahtar Kelimeler: Sorunlara çözüm istedi

Sorunlara çözüm istedi

Sorunlara çözüm istedi

Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Varlı, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Başkanlığında gerçekleşen İç Anadolu Bölge Toplantısına katıldı. Varlı, 63 oda ve borsa başkanının video konferans yoluyla bağlandığını toplantıda üyelerden gelen sorunları aktararak çözüm talebinde bulundu.

TOPLANTIYA KATILDI

İç Anadolu Bölgesinde yer alan oda ve borsa başkanları TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında video konferans yoluyla gerçekleşen toplantıda bir araya geldi. Korona virüs nedeniyle yaşanan sorunların ele alındığı toplantıda söz alan Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Varlı, Kredi Garanti Fonu (KGF) desteklerinin kullandırılmasında yaşanan sıkıntıları dile getirdi.

DESTEĞE İHTİYAÇ VAR

Korona virüs nedeniyle ekonomik açıdan zor zamanlar yaşayan KOBİ’lere sağlanan düşük faizli KGF desteklerinden asıl ihtiyaç sahibi işletmelerin yararlanamadıklarını ifade eden Varlı, bu kredinin bankalar nezdinde durumu zaten iyi olan firmalara kullandırıldığını, bu desteğe gerçekten ihtiyacı olanların ise limit tükendiği gerekçesiyle bankalardan eli boş döndüklerini söyledi. Zor dönemde işletmelerin ayakta kalabilmeleri için verilen kredilerin amaçları dışında, yatırım olarak da kullanıldığına dikkat çeken Varlı, bankalar tarafından oda üyelerine yaşatılan mağduriyetlerin giderilmesi talebinde bulundu.

TALEPLERİNİ ANLATTI

KTSO Başkanı Varlı’nın çözülmesi için Hisarcıklıoğlu’na ilettiği bir diğer konu da müteahhit karneleriydi. Yapı müteahhitlerinin kayıt altına alınıp mesleki, teknik ve mali kriterlere göre sınıflandırılmaları ve sadece kriterlerini karşılayabildikleri sınıfın izin verdiği inşaatları yürütebilmelerine olanak sağlayan Müteahhit Karnesi konusunda bazı sorunlar yaşandığını ifade eden Varlı’dan konuyla ilgili detayları bizzat kendisine iletmesini isteyen Hisarcıklıoğlu, talepleri gerekli bakanlıklara ileteceğini ve çözümün takipçisi olacağını söyledi.

ÖNERİ SETİ SUNULDU

Toplantıda oda başkanlarına hitap eden TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, iş dünyası ile hükümet arasında köprü görevi üstlendiklerini, ilk etapta hükümete 70 maddelik bir öneri seti sunduklarını ve bunların büyük bir kısmının hayata geçtiğini ve geçmeye de devam ettiğini anlattı. Her gün yeni bir konu ve sıkıntının ortaya çıktığına dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, “Dolayısıyla hiç ara vermeden üyelerimizle temasta olup, sıkıntı ve önerileri toplamayı sürdürelim” dedi.

ZOR GÜNLER GEÇECEK

Normalleşme sürecini konuşmaya başladıklarını ifade eden Hisarcıklıoğlu, “Biz, TOBB olarak ekonomi için hazırlanan destek paketlerine katkı sağladığımız gibi, şimdi de normalleşme sürecinin planlanmasına da katkı sağlıyoruz. Kuşkusuz burada, sağlık ile geçim arasındaki dengeyi ayarlamamız gerekiyor. Normalleşme sürecini de iyi planlanmış bir şekilde yürüttüğümüz takdirde, bu süreci en az hasarla atlatacağımıza inanıyorum. İnşallah bu zor günleri de hep birlikte geride bırakacağız” şeklinde konuştu.



  • Salı 10.9 ° / 7.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 14.5 ° / 6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 10 ° / 6.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu