Anahtar Kelimeler: Sosyal devlete aykırı

Sosyal devlete aykırı

Sosyal devlete aykırı

Türkiye Emekliler Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Zekeriya Aytekin 5 bin TL ikramiyenin çalışan emekliye ve ziraat odasına kayıtlı çiftçi emeklilerine verilmemesine tepki gösterdi.

AÇIKLAMADA BULUNDU

Türkiye Emekliler Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Zekeriya Aytekin 5 bin TL ikramiyenin çalışan emekliye ve ziraat odasına kayıtlı çiftçi emeklilerine verilmemesine tepki gösterdi. Emeklilere verilecek olan 5 bin TL ikramiyenin detayları belli olmaya başladı. Yeni açıklanan bilgiye göre ikramiye ziraat odasına kayıtlı çiftçi emeklilerine verilmeyecek. Bu duruma tepki gösteren Türkiye Emekliler Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Zekeriya Aytekin bu durumun emekliler arasında sosyal bunalıma dönüştüğünü belirtti.

 

DURUMU ANLATTI

Zekeriya Aytekin açıklamasında: "Emekliye bir defaya mahsus verilen 5000 TL ikramiye çalışmayan emekliye verildi çalışan emekliye ve ziraat odasına kayıtlı çiftçi emeklilere verilmedi bu uygulama sosyal devlet ilkesine aykırı bir uygulama bu yanlıştan bir an evveli dönülmeli ikramiye alamayan ekonomik sıkıntı içerisinde bulunan tüm emeklilere yansıtılmalı aksi ise emekliler arasında sosyal bunalıma dönüşür. Çalışan emekli mevcut maaşıyla geçinecek olsa zaten çalışmaz yıllarca çalışmış emek vermiş yaşlanmış ve emekli olmuş geçinemediği nedeniyle çalışmaya devam etmiş bu emeklilere aslında iki emekli ikramiye verilmesi gereğine inanmaktayız" ifadelerini kullandı.

 

ÇÖZÜM BEKLENİYOR

17 milyon emeklinin adeta yerlerde sürünen bir sınıf niteliğine büründüğünü belirten Başkan Aytekin emekliler olarak mevcut yönetimden beklentilerinin, yerel seçimler öncesinde somut adımların atılmasını olduğunu belirtti. Aytekin şu ifadeleri kullandı: Bu beklentilerimizi şöyle sıralayabiliriz. Başta en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine hemen getirilmesinin yanında açlık sınırı olan 14.500 TL ve yoksulluk sınırı hayalde olsa bu ülkenin sosyal ve ekonomik alt yapısını yapan emeklilere hayal gördüğümüzde olsa yansıtılması büyük önem arz etmektedir.

 

İNTİBAK SORUNU

Açıklamasının devamında emeklilerin sorunlarını sıralayan Aytekin şu ifadelere yer verdi: "Emeklilerin intibak sorunu çözülmelidir. En düşük emekli aylığı asgari ücret seviyesinde olmalıdır. Emekliye refahtan pay verilmelidir. Aylık bağlama oranları yeniden %70 olmalıdır. Ek ödeme oranları yüzde 10 a çıkarılmalı sağlıkta katkı payı kaldırılmalı Bayram ikramiyeleri asgari ücret seviyesinde olmalı emekliye aile yardımı yapılmalı ayrıca yakacak ve gıda yardımı yanında kira desteği yapılmalıdır.

 

Bahse konu bu sorunlarımızın çözülmesi halinde emekliler azda olsa rahata kavuşacaklardır. Ülkeyi idare edenlere önemle bu konuları duyurmayı bir görev bilmekteyiz."



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı