Anahtar Kelimeler: Sözleşme imzalandı

Sözleşme imzalandı

Sözleşme imzalandı

Sözleşme imzalandı

Ulaş barajı yapılıyor

Son yıllarda Kırıkkale´de inşa ettiği baraj ve göletlerle 17 bin 320 dekar araziyi suyla buluşturan DSİ Kırıkkale´ye yeni bir baraj daha inşa ediyor. 22 Milyon TL Maliyetli Kırıkkale-Merkez Ulaş Barajı İnşaatı İşine ait sözleşme imzalandı. Ulaş Barajının devreye alınmasıyla birlikte bölgede 2 bin 750 dekar arazi sulanabilir duruma gelecek.

GELİR ARTIŞI SAĞLAYACAK

DSİ 5. Bölge Müdürlüğü, Kırıkkale İlindeki tarıma elverişli verimli arazilerin sulanmasına yönelik çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu çerçevede, 2.750 dekar arazinin sulanmasına hizmet edecek ve çiftçilere yıllık 1,8 milyon TL zirai gelir artışı sağlayacak olan, Kırıkkale-Merkez Ulaş Barajı İnşaatı İşine Ait Sözleşme, DSİ 5. Bölge Müdürü Mahmut Dündar ile yüklenici Akpınar inşaat - Aktor İnşaat ortak Girişimi arasında imzalandı.

46 METRE YÜKSEKLİKTE

Anlaşmanın hayırlı olması temennisinde bulunan Bölge Müdürü Dündar ?Kırıkkale-Merkez Ulaş Barajı İnşaatı işi kapsamında; Temelden 46.50 metre, talvegden 36.50 metre yüksekliğinde "Ön Yüzü Beton Kaplı Kaya Dolgu" tipinde baraj inşaatı yaptırılarak 2 bin 750 dekar zirai alan su ile buluşturulacaktır. Kırıkkale ilimize hayırlı olsun? dedi. Diğer taraftan, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu´nun talimatıyla Kırıkkale´de, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından, Son 15 Yılda 5 baraj ve 1 gölet inşa edilerek, 17.320 dekar arazi sulamaya açıldı ve çiftçilerimize yıllık 13 milyon TL zirai gelir artışı sağlanmış oldu.



  • Çarşamba 29 ° / 17.9 ° Güneşli
  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli