Anahtar Kelimeler: Sporcularla buluştu

Sporcularla buluştu

Sporcularla buluştu

Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, Ulusal ve Uluslararası Spor müsabakalarında derece kazanan öğrencilerle buluştu.

 

BİR ARAYA GELDİLER

Kırıkkale Üniversitesi' Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, ulusal ve uluslararası spor müsabakalarında başarılı dereceler elde eden öğrencilerle özel bir buluşma gerçekleştirdi. Bu etkinlik, üniversite öğrencilerinin spor alanındaki başarılarına olan destek ve teşviklerin bir göstergesi olarak dikkat çekti. Prof. Dr. Ersan Aslan, rektörlük Senato salonundaki toplantıya rektör yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Başalan ve Prof. Dr. Erol Yılmaz, genel sekreter Dr. Öğr. Üyesi Şevket Evci, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sinan Ayan, Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Rüstem Orhan, Öğr. Gör. Döndü Uğurlu, Fakülte Sekreteri Ahmet Ferhat Çetinkaya ile Milli Sporcu öğrencileri 2023 Dünya Üniversiteler Yaz Oyunları Şampiyonası 3000 engelli koşu ikincisi Semra Karaaslan, Üniversiteler Yaz Oyunları Şampiyonası 67 Kg. Taekwondo ikincisi İkra Kayır, Türkiye U23 şampiyonası 1500 metre ve Türkiye Kros Şampiyonası 6000 metre birincisi Pelinsu Şahin, Bursa Olimpik Deneme 1500 ve 800 metre koşularında Türkiye derecesi ile birinci olan Atletizm Özel Sporcusu Burak Duymaz, Burak Duymaz’ın babası Atilla Duymaz ile annesi Leyla Durmaz katıldı.

 

BAŞARI AÇIKLAMASI

Başarıları dolayısıyla öğrencileri tebrik eden Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, “Değerli arkadaşlarım, elde ettiğiniz başarılar sadece şehrimiz ve Kırıkkale Üniversitesi adına değil, uluslararası yarışmalarda Türkiye’nin adının duyulmasından dolayı çok değerlidir. Zorlu geçen süreçler, müsabakalar sonrasında derece elde ederek bayrağımızı göndere çektirip, “ülke olarak biz de buradayız” mesajını dünyaya ilan ediyorsunuz. Eskiden bu tip başarılar çok az sayıdaydı. Son yıllarda farklı branşlarda kadın ve erkek sporcularımızın gösterdiği başarılar kurumlardan ziyade ülkemizin tanınırlığı açısından önem taşımaktadır. Başarılarınızla uluslararası alanda ülkemizin tanıtımını yaptığınız gibi öğrenciliğin ve sporculuğun bir arada yapılabileceğini de göstererek gençlerimize örnek oluyorsunuz. İki işi bir arada layıkıyla yapabildiğiniz için takdiri hak ediyorsunuz. İnşaallah önümüzdeki yarışmalarda da bundan daha iyi başarılar elde edersiniz” dedi. Katılımcıların düşünce ve görüşlerini paylaştığı, samimi bir ortamda gerçekleşen toplantıda Rektör Aslan, Üniversite yönetimi olarak sportif faaliyetlere, sporculara ellerinden gelen desteği vermeye çalıştıklarını ifade etti.



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı